Engleska bolja od Hrvatske U-17

Bašić: "Nema stajanja, naš cilj je jasan"

28.09.2016.

Bašić: "Nema stajanja, naš cilj je jasan"
Foto: Getty Images

Izbornik Dario Bašić te reprezentativci Hrvatske U-17 Josip Šutalo i Ante Palaversa prokomentirali su uvodni poraz na Croatia Cupu.

Od mladih je Vatrenih u Puli bolja bila Engleska, koja je zasjela na prvo mjesto Croatia Cupa pobjedom 5:0, uz hat-trick Brewstera.

"Prvo treba čestitati suparniku, koji je danas bio mnogo bolji u svim segmentima igre. Poraz, naravno, nije lijep osjećaj, ali i to je dio igre. U pripremama za EP i ovo može biti pouka, smjernica za popravak. Imamo još vremena, pola godine, za rad i poboljšanje", rekao je hrvatski izbornik Dario Bašić.

"Utakmica je izgledala jednostrano, a Englezi su pokazali tehničku dominaciju. Vidljivo je da njihovi igrači igraju jače utakmice, pokazuju 'seniorski' nogomet, a mi želimo što više takvih dvoboja, protiv vrhunskih protivnika i starijih godišta", dodao je.

U drugom kolu Hrvatska U-17 igra protiv Njemačke u Rijeci.

"Njemačka je također vrhunska momčad, analizirali smo njihov pristup. Imaju kvalitetu i širinu, ali izgubili su od Grčke, a mi jedva čekamo drugo kolo da popravimo dojam. Da možemo igrati odmah sutra, igrali bismo. Znamo gdje smo griješili i nema stajanja, naš cilj je jasan. Bit ćemo bolji na Europskom prvenstvu", naglasio je Bašić.

Reprezentativac Josip Šutalo izdvojio je ulogu rano primljenog prvog gola: 

"Nismo očekivali ovakav poraz. Rano smo primili prvi gol i već tada se pomalo raspali. Oni su vodili igru cijelo vrijeme i nije nam bilo lako. Radovali smo se ovakvim utakmicama jer znamo da će ovako teško biti i na EP-u, ali dići ćemo glave za iduću utakmicu i nadamo se pobjedi nad Njemačkom"

Slično razmišlja i Ante Palaversa te vjeruje u dobar nastup u drugom kolu:

"Engleska je kvalitetnija momčad, to se vidjelo. Pokušavali smo nešto poslije primljenih golova, ali ništa nije bilo dovoljno dobro. Znali smo nešto o njima, ali u nekim su nas elementima igre ipak iznenadili. Nastojat ćemo se na treninzima dobro pripremiti za Njemačku".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri