Prijeko potrebne utakmice

Bašić: "Pokazali smo da možemo"

30.09.2016.

Bašić: "Pokazali smo da možemo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Poslije utakmice Hrvatske U-17 protiv Njemačke na Croatia Cupu, svoje su dojmove podijelili izbornik Dario Bašić te reprezentativci Ante Palaversa i Vice Baždarić.

Mladi Vatreni poraženi su u Rijeci od njemačkih vršnjaka 3:2, uz promašeni kazneni udarac početkom nastavka, a drugi im je to poraz na Croatia Cupu, nakon prvog kola i ogleda s Englezima.

"Teško je vratiti se nakon poraza 5:0, što se osjetilo na početku, ali moram čestitati svojim igračima. Njemačka je kvalitetnije otvorila susret, no nakon 20. minute počeli smo preuzimati kontrolu i dominirati, no nismo realizirali svoje šanse. Pozitivno je što smo pokazali da možemo, a imamo dosta prostora za poboljšanja i ispravljanje grešaka koje nisu dopustive na ovoj razini. Ovakve su nam utakmice prijeko potrebne i imamo još vremena", rekao je izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić poslije Njemačke, a prije završnog sraza s Grčkom.

"Nesretno smo primili drugi gol zbog dekoncentracije, ali unatoč svemu pokazali smo karakter i malo je nedostajalo mirnoće za preokret. Grčku ćemo analizirati, a eventualnom pobjedom u tom dvoboju te ako i Njemačka bude imala problema s Engleskom zatvara se krug za drugo mjesto, što bi nam bila dobra priča za dalje. Po prikazanom, to bi nas stavilo tamo gdje trenutno i jesmo - korak iza Engleske", dodao je Bašić. 

Napredak u igri Hrvatske istaknuo je i Ante Palaversa.

"Igrali smo bolje nego protiv Engleske. Dizali smo se u prvom poluvremenu, stvarali šanse, ali nismo zabili. Engleska i Njemačka na samom su vrhu i tako moramo raditi, takvi nas protivnici čekaju na Europskom prvenstvu. Trenirat ćemo i dati svoj maksimum, a vjerujem da ćemo protiv Grčke ponovno dat sve od sebe i pobijediti", rekao je.

Komentar utakmice ponudio je i Vice Baždarić.

"Vidjelo se kako možemo igrati protiv vrhunske momčadi. Engleska i Njemačka puno su bolji od naših prijašnjih protivnika. Imamo još vremena do Europskog prvenstva i vjerujemo da ćemo se dići u igri", kaže.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri