Inspekcijski posjet Uefe

HNS ulazi u intenzivnu fazu pripreme za EP U-17

01.10.2016.

HNS ulazi u intenzivnu fazu pripreme za EP U-17
Foto: Drago Sopta/HNS

Delegacija Uefe ovoga je tjedna boravila u Istri i Primorju te je odradila inspekcijski posjet uoči U-17 Europskog prvenstva kojem je Hrvatska domaćin idućega svibnja.

Event manager Christophe von Wattenwyl i koordinatorica za natjecanja mladeži Sandra Celant posjetili su centre predstojećeg Eura, Pulu i Rijeku, gdje su provjerili stadione, hotele, trening terene i druge objekte koji će biti korišteni tijekom Europskog prvenstva U-17 reprezentacija, prvog završnog natjecanja mladeži koje će biti održano u Hrvatskoj.

Delegaciju Uefe dočekao je direktor turnira dr. Romeo Jozak sa suradnicima iz Saveza koji će sudjelovati u ovom projektu. U inspekciji stadiona Rujevica (Rijeka), Aldo Drosina, Uljanik (Pula), Žuknica (Kostrena) i Laco (Novigrad) sudjelovali su i predstavnici Eurosporta, nositelja TV prava za ovo natjecanje.

Posjet Uefe ciljano je planiran za tjedan tijekom kojeg je igran Croatia Cup, turnir U-17 reprezentacija na kojem uz Hrvatsku sudjeluju reprezentacije Engleske, Njemačke i Grčke, pa su predstavnici Uefe mogli vidjeti trenutnu organizacijsku razinu kao i objekte u funkciji - kako stadione, tako i hotele odnosno trening terene.

Foto: Arhiva HNS

U petak je u Medulinu održan organizacijski i zaključni sastanak tijekom kojeg je detaljno analiziran svaki aspekt organizacije ovakvog natjecanja te je precizno definiran popis obveza, zadataka i rokova koje Savez mora ispuniti u narednom periodu.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Do Eura je ostalo tek nešto više od pola godine i sada ulazimo u fazu intenzivnog rada na ovom projektu. Svjesni smo velikog opsega posla koji donosi turnir sa 16 ekipa - od smještaja i transporta preko protokola, marketinga i promocije do organiziranja događaja poput završnog ždrijeba - i znamo da to možemo odraditi samo uz dobro planiranje, organizaciju i timski rad. Povratna informacija od Uefe je za sada vrlo pozitivna, zadovoljni su viđenim, kao i našim organizacijskim timom u kojem ima puno marljivih, obrazovanih i predanih mladih ljudi te smo za sada po odrađenom poslu u skladu s predviđenim rasporedom", izjavio je tehnički direktor HNS-a i direktor turnira Romeo Jozak.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri