Omogućiti igračima najbolji razvoj

Bašić: "Croatia Cup dobar nam je pokazatelj"

03.10.2016.

Bašić: "Croatia Cup dobar nam je pokazatelj"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-17 zaključila je svoj nastup na Croatia Cupu porazom od Grčke u posljednjim minutama, a izbornik Bašić te reprezentativci Šego i Marin ponudili su svoje komentare.

Izabranici Darija Bašića vodili su na Croatia Cupu u Kostreni protiv Grčke pogotkom Šega, i čuvali svoju prednost s igračem manje sve do posljednjih minuta sudačke nadoknade, kada Grci postižu dva gola za preokret i pobjedu 2:1. 

"Stvorili smo dosta izglednih prilika, no nismo ih realizirali. U drugom poluvremenu, s obzirom na treću utakmicu na turniru i igrača manje, nedostajalo je i malo svježine. Osim toga, koncentracija se vježba i na ovaj način, treba maksimalno izdržati i u sudačkoj nadoknadi da se ne bi događale ovakve stvari. Gol može pasti uvijek, u prvoj, 15. ili 83. minuti", sažeo je Bašić.

"Ovaj turnir dobar nam je pokazatelj, moramo napraviti ozbiljnu analizu i vidjeti što možemo poboljšati u suradnji s klubovima, da igrače koji su u najužem krugu stavimo pod znatno veća opterećenja. Napravit ćemo šestomjesečni plan i program te im omogućiti najbolji mogući razvoj", dodao je izbornik.

Hrvatski strijelac Michele Šego mogao je biti zadovoljan svojim učinkom, no izostala je pobjeda.

"Kontrolirali smo cijelu utakmicu, imali i neke šanse s igračem manje, i mogli smo biti drugi. Svaki puta kada zabijem za Hrvatsku sve sam sretniji i sretniji, ali najvažnija je pobjeda momčadi. Nadam se da ćemo se popraviti do Europskog prvenstva i tamo dati svoj maksimum".

Antonio Marin također vjeruje u još bolja hrvatska izdanja na europskoj smotri pred domaćom publikom.

"Vodili smo od kraja prvog dijela, no nažalost dogodio nam se taj pad koncentracije u zadnjim minutama. Ipak, vidjelo se na Croatia Cupu da se dižemo iz utakmice u utakmicu, a na Europskom prvenstvu sigurno ćemo dati sve od sebe i boriti se za što bolji plasman".

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri