Finska će biti agresivna

Kramarić: "Bit će teže, najvažnija je hrvatska pobjeda"

09.10.2016.

Kramarić: "Bit će teže, najvažnija je hrvatska pobjeda"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić optimistično dočekuje kvalifikacijski susret za SP 2018. godine u Tampereu protiv Finske.

Nakon pobjede kod Kosova 6:0, Vatreni će u nedjelju odmjeriti snage s Finskom, a dobar rezultat ostvaren u četvrtak zalog je optimizma i kod napadača Andreja Kramarića.

"Normalno da smo sada sretni i zadovoljni s tom pobjedom jer smo svjesni da na početku okupljanja situacija nije bila bajna s obzirom na sve izostanke. Sigurno da se upalio mali alarm, jer je jasno da bismo svakim izgubljenim bodom stavili sebe u težu situaciju pa je postojao pritisak pobjede - to smo uspjeli i ostvariti. Koliko god da su dojmovi bili odlični, mogu reći da smo se brzo okrenuli Finskoj gdje očekujemo još težu utakmicu."

Koliko je Hrvatska u Skadru bila dobra, a koliko je Kosovu nedostajalo kvalitete?

"Ne poznajem dovoljno Kosovo i Finsku da bih mogao točno reći kakav je odnos snaga. Mi smo pokazali ono što smo znali pokazati i u nekim prijašnjim susretima; mene je podsjetilo na utakmicu protiv Azerbajdžana u Osijeku kada smo isto od prve minute krenuli jako, pokazali jasno i glasno što želimo. Stvorili smo puno šansi, a naravno da mi je drago da sudjelujem kada igramo tako dobro i pobjeđujemo. Nadam se da će tako biti i dalje."

Otkrio je Kramarić za hns-cff.hr i kako se snalazi na poziciji koju mu je izbornik Čačić odabrao protiv Kosova, i to u dobroj formi iz kluba.

"Ni u Hoffenheimu ne igram klasičnu špicu, da bih samo stajao naprijed. Trener mi je dao podršku i priliku, i mogu reći da sam zadovoljan nastupima za klub ove sezone. Ne bih još rekao da je to maksimum, može i puno bolje, ali u svakoj utakmici imam ili gol ili asistenciju, a s tim moram biti zadovoljan. Na meni je da nastavim jednako raditi kako bih zadržao sličan učinak, i da će se ta serija nastaviti već i protiv Finske."

Bundesliga ili Premiership?

"Ne mogu točno reći koliko mi odgovara ili ne odgovara Premiership jer nisam imao puno prilike igrati i iskusiti ligu, takva je bila situacija u Leicesteru. Ne žalim za ničime, ali mogu reći da sam zaista sretan u Njemačkoj, od života, prijatelja, društva, kluba do lige. Dobro se tamo osjećam, i to se vidi i na terenu."

Mario Mandžukić postigao je Kosovu tri pogotka nakon što ga u posljednjim utakmicama za Vatrene nije htio pogodak.

"Nikada nisam htio pametovati oko takve situacije jer kao napadač znam kako je biti u situaciji kada nedostaju golovi, a kroz to prolaze i najbolji napadači na svijetu. Svaki dan možeš ući u tu fazu, ne volim o tome ni pričati. Svjesni smo što je Mario prošao, sigurno da nam je svima drago što se oslobodio tog pritiska. Ali kao što je i Mario rekao nakon utakmice, najvažnije je da ekipa pobjeđuje."

Kakvu Finsku očekivati u Tampereu?

"Igraju kod kuće, sigurno će biti agresivni i punog srca. Sigurno im je nespretan poraz na Islandu dao dodatni motiv jer je Island jako dobra ekipa, pokazali su to na Euru. Kada su vidjeli da se mogu nositi s Islandom, sigurno im je to dalo puno samopouzdanja i očekujem težu utakmicu nego protiv Kosova."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri