Tri boda iz Finske

Pogodak Mandžukića za novo slavlje Vatrenih

09.10.2016.

Pogodak Mandžukića za novo slavlje Vatrenih
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je listopadski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zaključila gostovanjem kod Finske u Tampereu i osvajanjem nova tri boda.

FINSKA - HRVATSKA 0:1 (0:1)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Stadion Tampere, Tampere.

Sudac: R. Buquet (Francuska)

Strijelci: 0:1 - Mandžukić (18')

Žuti karton: Ring (54'), Moisander (72'), Vrsaljko (77')

Finska: Hradecky, Väisänen (od 87' Riski), Arajuuri, Ojala, Raitala, Moisander, Saksela, Arkivuo (od 46' Schüller), Lod, Ring (od 67' Lam), Puuki. Izbornik: H. Backe.

Hrvatska: Subašić, Pivarić, Vida, Mitrović, Vrsaljko, Badelj, Kovačić, Brozović (od 71' Čop), Perišić, Kramarić (od 81' Rog), Mandžukić (od 87' N. Kalinić). Izbornik: A. Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

S maksimalnih je šest bodova Hrvatska okončala listopadsku reprezentativnu akciju te nakon Kosova u četvrtak svladala i Finsku u nedjelju.

Hrvatski pokušaji da slome žilavu finsku obranu plodom su urodili u 18. minuti, kada je Vrsaljko ubacio s desne strane, Kramarić pucao, a Mandžukić glavom potvrdio pogodak.

Foto: Drago Sopta/HNS

No, domaćin nije posustao u čvrstoj igri te se na odmor bez većih prigoda s bilo koje strane otišlo s minimalnim vodstvom Vatrenih.

Niti u drugom poluvremenu nije bilo previše prostora za hrvatske ofenzivce, dok su Finci u nekoliko navrata uspjeli stvoriti gužvu pred Subašićem, uglavnom iz prekida, no bez realizacije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Što se utakmica više bližila kraju, to su Vatreni ipak uspijevali zaprijetiti domaćem vrataru, a u 75. minuti Perišić je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu. Hradecky je potom obranio još dva pokušaja Čopa i jedan Mandžukića.

Izabranici Ante Čačića naposljetku su sačuvali svoje vodstvo i sa sedam bodova čekaju studeni i domaći okršaj s Islanđanima u Zagrebu. Ukrajina je u nedjelju pobijedila Kosovo 3:0, a Island je kod kuće nadjačao Tursku 2:0.

Skupina I:
1. Hrvatska 7 (3)
2. Island 7 (3)
3. Ukrajina 5 (3)
4. Turska 2 (3)
5. Finska 1 (3)
6. Kosovo 1 (3)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri