Uživo na HNTV-u

Utakmica odluke: Hrvatska U-21 u lovu na EP

10.10.2016.

Utakmica odluke: Hrvatska U-21 u lovu na EP
Foto: Drago Sopta/HNS

U posljednjem kvalifikacijskom kolu mlada reprezentacija Hrvatske gostuje kod vodeće momčadi skupine, aktualnog prvaka Švedske.

Hrvatska U-21 pod vodstvom Nenada Gračana u ponedjeljak u švedskom Trelleborgu zaključuje svoj kvalifikacijski nastup u skupini za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj iduće godine.

S obzirom na situaciju na tablici i bod prednosti Švedske ispred Hrvatske i Španjolske, susret Švedske i Hrvatske izravno odlučuje o osvajaču prvog mjesta, a svoju prigodu čekaju i Španjolci koji kod kuće igraju protiv Estonije. Prvoplasirana će momčad osigurati izravan plasman na Europsko prvenstvo, a četiri najbolje drugoplasirane iz devet skupina plasirat će se u doigravanje.

"Poštujemo Švedsku, znamo da su dobra momčad, ali dat ćemo svoj maksimum. Vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo napraviti pozitivan rezultat i plasirati se u nastavak natjecanja. Naravno, treba 'poginuti' na terenu, a motiva nam ne nedostaje - kao uostalom u svakoj utakmici", najavio je mladi reprezentativac Filip Benković.

Hrvatska i Švedska, koja brani naslov prvaka Europe u ovoj kategoriji, sastale su se već 1. rujna u Koprivnici, a rezultat je naposljetku bio neriješen. Cibicki je bio doveo Šveđane u vodstvo, a na konačnih 1:1 poravnao je Perica u 78. minuti.

U dvobojima sa Španjolskom, Hrvatska ima domaći poraz 2:3 i gostujuću pobjedu 3:0.

Utakmica u Švedskoj počinje u 18:45 sati, a pravdu će dijeliti poljski sudac B. Frankowski.

Skupina 6:
1. Švedska 21 (9)
2. Hrvatska 20 (9)
3. Španjolska 20 (9)
4. Gruzija 13 (10)
5. Estonija 4 (9)
6. San Marino 1 (10)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri