Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Promocija tolerancije i prihvaćanja različitosti

Održan 6. nogometni
kamp nacionalnih
manjina u Bjelovaru

11.10.2016.
Održan 6. nogometni kamp nacionalnih manjina u Bjelovaru
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Bjelovar je ovoga ponedjeljka bio domaćin 6. nogometnog kampa nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Na gradskom stadionu u Bjelovaru 10. je listopada, u organizaciji Svjetske organizacije Roma i Hrvatskog nogometnog saveza, održan 6. nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Kamp je svečano otvorio gradonačelnik grada Bjelovara g. Antun Korušec, a na Kampu je sudjelovalo 85 mladih nogometaš(ic)a, među kojima je bilo 25 djevojčica, iz 14 različitih nacionalnih manjina u dobi od sedam do 16 godina. 

Djeca su trenirala uz vodstvo šest trenera te uz edukacijske aktivnosti na temu "Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma". Podršku Kampu pružili su i nogometni veterani iz Kotor Varoša.

"Ponosni smo na još jedan nogometni kamp koji je okupio djecu iz čak 14 nacionalnih manjina. Drago nam je što naša promocija tolerancije i prihvaćanja različitosti nailazi na pozitivan odjek te se zahvaljujemo gradu Bjelovaru što je ugostio ovaj šesti kamp te Hrvatskom nogometnom savezu koji od početka podupire naše napore u borbi protiv diskriminacije, rasizma, nasilja i siromaštva. Ovaj kamp je imao i dodatnu simboliku jer se održao upravo u tjednima europske borbe protiv rasizma na stadionima te smo i time dali dodatni doprinos hrvatskog nogometa ovoj europskoj inicijativi", izjavio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma, po održanom Kampu u Bjelovaru.

Još vijesti