Hat-trick hrvatskog napadača

Kalinić junak Fiorentine, asistencije Brozovića i Strinića

23.10.2016.

Kalinić junak Fiorentine, asistencije Brozovića i Strinića
Foto: Drago Sopta/HNS

Nikola Kalinić postigao je tri gola i ubilježio jednu asistenciju u pobjedi Fiorentine, dok su Marcelo Brozović i Ivan Strinić asistirali za Inter i Napoli.

Golijada Cagliarija i Fiorentine u devetom kolu Serie A pripala je gostima iz Firence (5:3), a glavnu je ulogu odigrao napadač Vatrenih Nikola Kalinić.

Nakon ranog vodstva Cagliarija, Kalinić je u 20. minuti poravnao na 1:1, a u 26. minuti asistirao je Bernardeschiju za prednost svoje momčadi. Potom je Bernardeschi povisio na 3:1, da bi Kalinić u 40. minuti zabio i četvrti pogodak Viola.

U drugom poluvremenu, Kalinić je zabio i za 5:1, a Cagliari je preko Capuana i Borriella ublažio poraz. Kalinić je odigrao cijelu utakmicu, a Milan Badelj i Hrvoje Milić ostali su na klupi za pričuve.

Inter je poražen na gostovanju kod Atalante 2:1, a asistent za jedini pogodak crno-plavih bio je Marcelo Brozović u 50. minuti, koji je iz slobodnog udarca kratko dodao strijelcu Ederu. Brozovića je u 62. minuti zamijenio Kondogbia, a Ivan Perišić igrao je od početka do kraja utakmice.

U Napolijevoj pobjedi kod Crotonea 2:1, Ivan Strinić iz kornera je u 33. minuti ubacio za drugi pogodak svoje momčadi, kada se u strijelce upisao Maksimović. Strinić je igrao cijelu utakmicu, a Marko Rog ostao je među pričuvama.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri