Novo priznanje za hrvatskog kapetana

Modrić najbolji veznjak španjolske lige

25.10.2016.

Modrić najbolji veznjak španjolske lige
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski kapetan i igrač Real Madrida Luka Modrić proglašen je najboljim veznim igračem španjolske nogometne lige.

Nakon što je uvršten među 30 nominiranih nogometaša za Zlatnu loptu, prestižnu nagradu koju će ugledni časopis France Football uručiti u prosincu, hrvatskom kapetanu i igraču Real Madrida Luki Modriću stiglo je novo veliko priznanje, ovoga puta od strane Španjolske profesionalne nogometne lige.

Modrić je izabran za najboljeg veznog igrača španjolskog nogometnog prvenstva, a u konkurenciji se našao s Villarrealovim Brunom Sorianom te Barceloninim Sergiom Busquetsom.

Nagrada je Modriću stigla za uspješnu četvrtu sezonu u španjolskom prvenstvu u kojoj je zabio dva gola i upisao četiri asistencije te je za svoju momčad 200 puta osvojio loptu. Kroz 32 odigrane ligaške utakmice prošle sezone, uz 2,626 minuta provedenih na terenu, Modrić je primio brojne pohvale iz Primere za odlične nastupe.

Na dodjeli nagrada španjolske lige Modrić se našao u uglednom društvu. Nagradu za najboljeg vratara primio je Jan Oblak (Atletico Madrid), njegov suigrač Diego Godin proglašen je najboljim braničem, a njihov trener Diego Simeone najboljim trenerom. Barcelonin Lionel Messi najbolji je napadač Lige, dok je za najboljeg igrača izabran još jedan igrač Atletico Madrida Antoine GriezmannMarco Asensio (Espanyol) najbolji je novi igrač Lige, dok su navijači za najboljeg svjetskog igrača, točnije, igrača koji ne dolazi s područja Europe, ali na najbolji način predstavlja španjolsku ligu u svijetu, izabrali Luisa Suareza.

Veseli vidjeti kako se hrvatski reprezentativac, k tomu, vratio treninzima nakon što je početkom listopada podvrgnut artroskopiji lijevog koljena.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri