Razmjena iskustva i znanja

HNS organizirao marketinšku radionicu za saveze iz regije

28.10.2016.

HNS organizirao marketinšku radionicu za saveze iz regije
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je održana marketinška radionica za nogometne saveze iz jugoistočne Europe.

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza održana je marketinška radionica za nogometne saveze jugoistočne Europe. Na radionici su sudjelovali predstavnici šest nogometnih saveza, kao i predstavnik krovne europske nogometne organizacije Uefe.

Foto: Drago Sopta/HNS

Radionica je otvorena govorima dobrodošlice predsjednika HNS-a Davora Šukera, kao i glasnogovornika Tomislava Pacaka te marketinške menadžerice Koraljke Petrinović.

"Hvala Uefi na odličnoj ideji organizacije ove radionice. Na ovim se područjima suočavamo sa sličnim izazovima pa tako i u marketingu. Svakako podržavam razgovore na tu temu, vjerujem da razmjena iskustva, znanja i informacija može pomoći svima ovdje prisutnima . Savezima su potrebni veći komercijalni prihodi kako bi imali veća sredstava za podržavanje razvojnih projekata, budući da mi manji Savezi uspijevamo osigurati sponzore kada se održavaju velika natjecanja, no u preostalo vrijeme je to uistinu težak zadatak. Kao član Izvršnog odbora Uefe stoga se zalažem za boljitak manjih saveza", kazao je u pozdravnom govoru predsjednik Šuker koji je ujedno i dopredsjednik Uefine Komisije za marketinško savjetovanje.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Ovakve radionice održavaju se i trebaju se održavati redovito kako bi se razmijenile razne ideje i čuli drugačiji koncepti rada. Vrlo rado bismo uspostavili regionalnu suradnju na ovome području kako biste više međusobno razgovarali, dijelili korisne informacije, kao i uspješne i one manje uspješne primjere. Ključno je da savezi razumiju kako su sponzorstva tek jedan dio marketinga - naš prvenstveni zadatak, na kojem svi moramo predano raditi, jest razvoj nogometa, a marketing tu može i mora odraditi važnu ulogu", rekao je marketinški menadžer Uefe Noel Mooney koji je zatim i započeo predavački dio radionice predstavljanjem Uefinog projekta GROW 2020, a koji se tiče razvoja nogometa u Europi u narednom periodu, s fokusom na povećanje broja aktivnih nogometaša i nogometašica.

Foto: Drago Sopta/HNS

Projekt prenošenja ligaških utakmica uživo putem interneta predstavio je Zlatko Andonovski iz Makedonskog nogometnog saveza, dok je Dejan Plastovski iz Slovenskog nogometnog saveza predstavio njihov razvoj digitalnog marketinga.

Komercijalne uspjehe svoga Saveza predstavio je Rumunj Bogdan Popescu, dok je o projektu Hrvatske nogometne televizije govorio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Na Europsko prvenstvo u futsalu održano u Beogradu osvrnuli su se Margita Solo i Branimir Lazić iz Srpskog nogometnog saveza, dok je projekt razvoja ženskog nogometa u BiH predstavio Almir Murtezić iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri