Foto reportaža iz Seville

Šuker među legendama: "Ponosan sam na dane u Sevilli"

09.11.2016.

Šuker među legendama: "Ponosan sam na dane u Sevilli"
Foto: Drago Sopta/HNS

Španjolska Sevilla prošle je srijede pripremila toplu dobrodošlicu za svog nekadašnjeg napadača i današnjeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. 

Predsjednik HNS-a Davor Šuker prošle je srijede prisustvovao dvoboju četvrtog kola Lige prvaka između Seville i Dinama, a ta mu je utakmica imala poseban značaj s obzirom da se radi o susretu njegovih bivših klubova.

Foto: Drago Sopta/HNS

U Sevilli je bivši napadač vrlo lijepo dočekan, a navijači su potvrdili kako ga smatraju klupskom legendom. Šuker je za Sevillu postigao 76 ligaških golova te je na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan ponovno dobio veliki pljesak i ovacije. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Za Andalužane je igrao od 1991. do 1996. godine, prije odlaska u Real Madrid, te je bio i suigrač Diega Maradone. U sezoni 1993./1994. godine bio je drugi strijelac Primere s 24 pogotka, iza Romarija.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izrazito sretan zbog skandiranja seviljske publike, Šuker je rekao: "Jako sam ponosan na svoje dane u Sevilli, klubu koji mi je posebno prirastao srcu i gdje sam započeo svoju inozemnu karijeru, te u čijim uspjesima uživam i danas. Njihovi su rezultati impresivni. Ovakva mi je srdačna dobrodošlica oživjela brojne lijepe uspomene na ovu sredinu".

Foto: Drago Sopta/HNS

Šukeru su tom prigodom uručeni i darovi, a najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti svoje je mjesto dobio i na zidu Sevillinog stadiona, gdje su oslikani najznačajniji igrači kluba. Glasnogovornik Seville naglasio je kako se takvim gestama odaje počast onima koji su obilježili povijest Seville.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri