Priopćenje za medije

HNS poštuje Zakon o sportu

08.11.2016.

HNS poštuje Zakon o sportu
Foto: Drago Sopta/HNS

Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. 

Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu.  Nakon što je zbog iste greške u nedjeljnoj tv emisiji jedan poznati novinar ispao smiješan, vidimo da uvaženi zastupnici nisu učili iz njegove greške i dalje nastavljaju sijati neargumentirane objede.

Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune, onaj tko je pročitao ali ne razumije što čita ili onaj tko je zlonamjeran i pokušava osvojiti jeftine političke bodove na račun jedne sportske udruge.

Posebno nas čudi da u takvim objedama sudjeluje i saborski zastupnik koji je ujedno i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Središta HNS Split i koji unutar svoje matične organizacije nikada nije upozorio na navodno nepoštivanje Zakona.

Ne dopuštamo da se stoput ponovljena laž pretvori u istinu. Stoga još jednom ponavljamo da se Hrvatski nogometni savez pridržava odredbi Zakona o sportu. One koji šire dezinformacije i manipuliraju javnošću pozivamo da konkretno navedu u čemu se sastoji to nepridržavanje Zakona.

Konačno, ovdje se ne radi o pitanju da li je neki zakon dobar ili loš (a Zakon o sportu s izmjenama je loš i neustavan, što tvrde sve hrvatske sportske krovne organizacije, ne samo HNS), već da li se primjenjuje ili ne. Obveza je svih fizičkih i pravnih osoba u Republici Hrvatskoj da se pridržavaju zakona. Hrvatski nogometni savez poštuje tu obvezu. Nismo sigurni da oni koji tvrde suprotno čine to isto.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri