Islandu puno poštovanje

Subašić: "Protiv kompaktnih je momčadi najteže igrati"

10.11.2016.

Subašić: "Protiv kompaktnih je momčadi najteže igrati"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativna "jedinica" Danijel Subašić cijeni uspjehe islandske reprezentacije, no podsjeća da Vatreni traže isključivo pobjedu.

Nacionalna selekcija Islanda dolazi u Zagreb na krilima velikog uspjeha na Europskom prvenstvu u Francuskoj i plasmana u četvrtfinale, a hrvatski vratar Danijel Subašić osvrnuo se na komentare da pogotke zabijaju uglavnom nakon protivničkih pogrešaka. 

"Nije bitno kako Islanđani zabijaju, bitno je da igraju dobro i zabijaju. Svi stanu iza lopte, kompaktni su, a protiv takvih je najteže igrati. Čekaju protunapad, dobri su u prekidima i neće biti lako. Igramo bez publike, no ključno je da budemo pravi, da damo sve od sebe, što i činimo od samog početka ovih kvalifikacija", rekao je.

Hrvatska će pobjedom pokušati napraviti novi korak prema osvajanju prvog mjesta i plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Nadam se da neću imati puno posla protiv Islanda, ali na EP-u su dokazali da su kvalitetan sastav. Nisu možda atraktivni, no poštujemo ih. Ipak, vjerujem da imamo kvalitetu probiti njihov blok. Naš je cilj pobjeda i moramo uzeti sva tri boda", zaključio je Danijel Subašić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri