Tri vrijedna boda protiv Islanda

Čačić: "Igrači su uistinu heroji, naklon do poda"

12.11.2016.

Čačić: "Igrači su uistinu heroji, naklon do poda"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku utakmice s Islandom i novoj pobjedi Vatrenih u kvalifikacijama za SP, izbornik Ante Čačić odgovarao je na pitanja predstavnika medija.

Nakon četiri odigrana kola, Hrvatska vodi u svojoj kvalifikacijskoj skupini s deset bodova te iščekuje nastavak bitke u ožujku iduće godine.

"Čestitke igračima na vrlo uspješno završenoj natjecateljskoj godini. Ostala nam je još utakmica u Belfastu, a ovo su vrlo vrijedna tri boda protiv izravnog konkurenta za odlazak u Rusiju. Željeli smo biti na čelnoj poziciji i to smo ostvarili", sažeo je izbornik Ante Čačić.

Island je svladan rezultatom 2:0, a oba je pogotka postigao Marcelo Brozović.

"Kao što smo i najavili, bila je to prava natjecateljska utakmica u teškim uvjetima u kojima smo se bolje snašli, tražili dominaciju, premda smo u prvom dijelu zbog podloge i dobro organiziranog protivnika napravili i dosta pogrešaka. Anulirali smo njihove pokušaje iz prekida te kroz igru došli do pobjede. Tražili smo igru po zemlji, izvlačenje na stranu, no zbog islandskog pritiska morali smo u prvom poluvremenu i preskakati igru. Međutim, ulazak Modrića dao je drugu dimenziju, uspio je stabilizirati momčad te smo izgledali sasvim drugačije", komentirao je izbornik.

"Brozović se vratio u formu koju smo priželjkivali, a na kraju mi je žao zbog isključenja Perišića. Njegov nedostatak će se osjetiti protiv Ukrajine, no vjerujem u uspjeh i u toj utakmici uz raspoložive snage. Nisam vidio namjeru u tom startu, imao je želju ući u blok. Jednostavno, dogodi se. Kovačićeve igre u Real Madridu dovele su ga u ulogu startera, uz činjenicu da Modrić nije mogao izdržati svih 90 minuta. Osim toga, Kovačić je također zbog bolnog gležnja stisnuo zube i nastojao je dati sve od sebe", dodao je Čačić.

Izbornik je nekoliko riječi posvetio i sveukupnoj ocjeni dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Cijele kvalifikacije igramo u nenormalnim, nenogometnim uvjetima, u posebno teškoj skupini, kod kuće bez gledatelja, ovu i po teškom terenu, a niti u jednom susretu nismo bili bez poteškoća. Neću ih naglašavati jer vjerujem da imamo kvalitetu da ih pokrijemo, kao što smo i danas učinili. Kad se sve zbroji, imamo deset bodova, primili smo samo jedan gol i za mene su igrači uistinu heroji. Ne znam kako bih uopće mjerio njihovu želju za igranjem u hrvatskoj reprezentaciji, stvarno imamo razloga biti ponosni na njih. Naklon do poda", istaknuo je.

Reprezentacija u nedjelju putuje u Belfast na prijateljski ogled sa Sjevernom Irskom.

"Njihova je igra preslika igre 'sjevernjaka', sve su golove Azerbajdžanu dali iz prekida. Susret će dati odgovore na neka pitanja i dobrodošao je. Bit će prilika za igrače koji manje igraju, a Hrvatska će i u toj utakmici ići odigrati dobro i sačuvati svoj rejting", zaključio je izbornik Čačić, koji na put neće voditi Modrića, Kovačića, Rakitića, Subašića i Ćorluku te u slučaju ozbiljnije ozljede i Perišića.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri