Mandžukić, Čop i Kramarić za pobjedu

Učinkovita Hrvatska slavila i u Belfastu

15.11.2016.

Učinkovita Hrvatska slavila i u Belfastu
Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su kalendarsku godinu zaključili gostovanjem u Belfastu, kod Sjeverne Irske, te u svom prvom međusobnom susretu ubilježili pobjedu 3:0.

SJEVERNA IRSKA - HRVATSKA 0:3 (0:2)
Prijateljska utakmica.
Windsor Park, Belfast.

Sudac: M. Clattenburg (Engleska)

Strijelci: 0:1 - Mandžukić (9'), 0:2 - Čop (35'), 0:3 - Kramarić (68')

Žuti kartoni:

Sjeverna Irska: Mannus, McAuley (od 46' McGivern), Evans, Hodson, Brunt (od 46' McLaughlin), McGinn (od 61' Paton), Boyce (od 68' Grigg), Norwood, McNair, Lund (od 46' Davis), Magennis (od 56' Lafferty). Izbornik: M. O'Neill.

Hrvatska: L. Kalinić (od 82' Vargić), Leovac, Mitrović, Vida (od 59' Vrsaljko), Jedvaj, Bradarić, Badelj (od 51' Brozović), Rog (od 87' Pivarić), Kramarić, Čop, Mandžukić (od 72' Ćorić). Izbornik: A. Čačić. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija po prvi je puta u svojoj povijesti snage odmjerila s izabranom vrstom Sjeverne Irske, a dvoboj u Belfastu pripao je Vatrenima, koji su pružili učinkovitu partiju unatoč izostanku Modrića, Rakitića, Kovačića, Subašića, Perišića i Ćorluke.

Početak susreta kasnio je 15 minuta zbog prometne gužve na putu prema stadionu Windsor Park, a gledatelji su u prvom dijelu mogli vidjeti sjevernoirske nogometaše u nekoliko poluprilika pred L. Kalinićem, no i dva pogotka u domaćoj mreži.

Foto: Drago Sopta/HNS

Naime, u devetoj minuti Čop je pucao s lijeve strane, Mannus je obranio, ali je u gužvi Mandžukić uspio gurnuti loptu preko crte za vodstvo. U 35. minuti Kramarić je izveo udarac iz kuta, Mitrović je glavom prebacio, a Čop dobrom realizacijom povisio na 2:0 za Vatrene, rezultat s kojim se i otišlo na odmor.

Sličnu je sliku ponudio i nastavak. Evans te dva puta Lafferty predstavljali su najveće prijetnje po hrvatska vrata, no L. Kalinić i Vargić dobro su intervenirali, a Hrvatska je u međuvremenu postigla još jedan pogodak.

Foto: Drago Sopta/HNS

Igrala se 68. minuta kada je iz daljine sjajno pogodio Kramarić. Sjevernoirski vratar Mannus tom prigodom nije mogao ništa, a tih 3:0 zadržalo se na semaforu do kraja susreta.

Mandžukić, koji je u Belfastu nosio kapetansku vrpcu, svojim se pogotkom izjednačio s Eduardom Alvesom da Silvom na drugom mjestu ljestvice najboljih strijelaca hrvatske reprezentacije. Obojica imaju po 29 golova, a prvi je i dalje sadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker (45). Čopu je pogodak na Windsor Parku bio premijerni u dresu nacionalne selekcije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri