Dedić pohvalio suradnju s HNS-om

Hrvatska delegacija na konferenciji za podršku migrantima

02.12.2016.

Hrvatska delegacija na konferenciji za podršku migrantima
Foto: Arhiva HNS

U Budimpešti je organizirana konferencija s temom priljeva migranata u Europsku uniju, a sudjelovala je i hrvatska delegacija pod vodstvom Totija Dedića.

U organizaciji mađarske nevladine udruge za ljudska prava Mahatma Gandhi te njezinih partnera iz više europskih zemalja razgovaralo se o mogućnostima priprema sportskih i zabavnih aktivnosti za migrante, izbjeglice i pripadnike nacionalnih manjina diljem Starog kontinenta.

Tijekom dva dana konferencije u budimpeštanskom Europskom sveučilišnom centru naglasak je stavljen na volontiranje i tešku situaciju na području društvene uključenosti te potrebu za maksimalnim angažmanom kako bi svaki pojedinac mogao ostvariti normalan život neovisno o rasnoj ili nacionalnoj pripadnosti.

Vođa hrvatske delegacije Toti Dedić tom je prigodom govorio o nogometnoj reprezentaciji Roma Hrvatske i suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom u programu kampova nacionalnih manjina, a suradnju s Hrvatskom pohvalio je i voditelj nogometne reprezentacije Roma Mađarske, Istvan Mezei.

Hrvatsku su delegaciju uz Totija Dedića činili i voditelj Malonogometne akademije Roma Elmir Mehmedović i prevoditelj Antonio Dedić, a svoje su predstavnike poslale i europske nogometne velesile poput Njemačke, Španjolske, Nizozemske te europskog prvaka Portugala.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri