Ždrijeb polufinala Hrvatskog kupa

Rijeka protiv Osijeka, Dinamo protiv Splita

13.12.2016.

Rijeka protiv Osijeka, Dinamo protiv Splita
Foto: Drago Sopta/HNS

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu izvučeni su parovi polufinala ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa.

Četvrtfinalnim su pobjedama plasman u polufinale izborili branitelj naslova Dinamo te vodeća momčad prvenstva Rijeka, kao i Osijek i Split.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kuglice su odlučile kako će za finalni dvoboj boriti Rijeka protiv Osijeka te Dinamo protiv Splita.

"Veliki je uspjeh doći među četiri najbolja u ovom natjecanju, a svi imaju ambiciju postati pobjednici. Želim im puno sreće i uspjeha, neka te utakmice budu istinski spektakl", najavio je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, istaknuvši i važnost finalnih utakmica Hrvatskog kupa za mlađe kategorije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Prve utakmice polufinala na rasporedu su 1. ožujka u Rijeci i Zagrebu, a uzvrati će biti odigrani 15. ožujka u Osijeku i Splitu. Finale se igra 31. svibnja u Varaždinu.

"Momčad koja želi osvojiti Kup mora računati na susrete s najboljima. Mi smo zadovoljni ždrijebom i nadam se da ćemo otići do kraja, bez obzira koliko je ovo specifično natjecanje", rekao je predstavnik Rijeke Vladimir Čohar. "Suparnik nam je atraktivan i nismo baš dobro prolazili su ovosezonskim susretima, ali nadam se da će se ta tradicija prekinuti. Dobro je što Rijeku čeka teško gostovanje kod nas u uzvratu", nadovezao se Igor Galić iz Osijeka.

Foto: Drago Sopta/HNS

Davor Bukovina iz Dinama naglasio je: "Nismo mogli dobiti lakog protivnika, ovo su četiri sjajne momčadi, a o Splitu mogu govoriti samo u superlativima. Izvanredno su vođeni i imaju izvanredan igrački kadar, neovisno o nešto slabijim rezultatima. Napravili su podvig izbacivši Hajduk u četvrtfinalu i skidam im kapu, a u polufinalu nema favorita"

"Za nas je veliki uspjeh plasman u polufinale, ali nećemo se predati ni protiv Dinama, pogotovo s uzvratom kod kuće. Nadam se da će sve proći fer i korektno, a pobijedit će nogomet", zaključio je Darko Butorović, predstavnik Splita.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri