Staro mjesto, nova vatra

HNS izdao knjigu o Euru 2016.

23.12.2016.

HNS izdao knjigu o Euru 2016.
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez ovjekovječio je upečatljive trenutke UEFA Eura 2016. kroz knjigu "Staro mjesto, nova vatra".

Europsko prvenstvo u Francuskoj donijelo je puno nezaboravnih trenutaka hrvatskoj reprezentaciji, što je bio povod Hrvatskom nogometnom savezu za izdavanje knjige "Staro mjesto, nova nada".

Na 120 stranica, kroz tekstove Marka Cvijanovića i fotografije Drage Sopte, na elegantan, zanimljiv i emotivan način knjiga donosi 13 najzanimljivijih priča s odigranog Eura, uključujući nikad objavljene fotografije i osobne dojmove sudionika.

"Ova knjiga svjedoči o cijelom Euru, na otvorenoj sceni i iza nje. Njezine fotografije nose snagu dokumentarnosti, ali i izložbenu ljepotu, a tekstovi autentičnost, istinitost - literarnog štiha. Zato ova knjiga nije ni u primislima stereotipni magnetoskop francuskih nogometnih zbivanja iz lipnja 2016., nego istinski mozaik malo znanih i neznanih detalja, radosti i tuga, suza i smijeha, ponosa, ljudskosti, zajedništva. HNS kani nastaviti s izdavaštvom. Naš nogomet i naša reprezentacija to zaslužuju", stoji u predgovoru predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri