Pamtimo iz 2016.

Briljantna godina kapetana Luke Modrića

30.12.2016.

Briljantna godina kapetana Luke Modrića
Foto: Drago Sopta/HNS

Novi hrvatski kapetan Luka Modrić kalendarsku godinu privodi kraju na krilima brojnih uspjeha i pojedinačnih priznanja za svoje sjajne nastupe u Real Madridu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Po još jednom oporavku od ozljede i zarađenim ovacijama s tribina stadiona Santiago Bernabeu - koje jednako govore o Modrićevom statusu kao i njegovi trofeji i nagrade - kapetan Vatrenih bez zadrške je opet prepoznat i priznat kao prava svjetska nogometna zvijezda.

Modrić, koji je kapetansku vrpcu Hrvatske naslijedio po odlasku Darija Srne u reprezentativnu mirovinu poslije Europskog prvenstva u Francuskoj, uistinu se ima čime pohvaliti tijekom proteklih mjeseci.

"Lijep je osjećaj postati kapetanom, ponosan sam. Hvala izborniku na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati. Trudit ću se dostojno predvoditi Vatrene", istaknuo je uoči početka kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Uz sudjelovanje u odličnim partijama Hrvatske na europskoj smotri te postignutom pobjedničkom pogotku na otvaranju protiv Turske u Parizu (1:0), Modrić je ove godine s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i Europski superkup, a nagrade i priznanja nizali su se kao na traci.

Već u siječnju izabran je u idealnu momčad svijeta 2015. godine po izboru Fife (FIFPro) i France Footballa, na svečanosti dodjele Zlatne lopte, a nominiran je i za aktualni izbor najboljih u 2016. godini. Po trijumfu u finalu elitnog europskog natjecanja stiglo je i uvrštenje u idealnu momčad cjelokupne Lige prvaka. U službenom izboru Primere našao se u najboljoj jedanaestorici španjolskog prvenstva.

Hrvatski mu je nogomet priznanje odao nagradom Nogometni Oscar, koju je osvojio četvrti put zaredom, a kako se bliži prijelaz u 2017. godinu, Modriću su stigla i daljnja vrijedna priznanja. France Football kandidirao ga je za Zlatnu loptu, a FIFA za novu nagradu, The Best, u izborima u kojima se traži najbolji nogometaš cijelog svijeta. Osim toga, Primera ga je proglasila i najboljim veznim igračem natjecanja, a UEFA kandidirala za popularni Team of the Year.

Krajem godine, Luka je s Realom osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo, po drugi puta u karijeri, a za svoje odlične prezentacije na turniru nagrađen je i Srebrnom loptom.

Koliko je hrvatski kapetan važan u viziji slavnog Real Madrida potvrđuje i činjenica da je u listopadu produžio ugovor s Kraljevima do 2020. godine.

"Igram najbolji nogomet karijere", poručio je Luka Modrić, a Hrvatska i cijeli nogometni svijet mogu samo zapljeskati i nastaviti nagrađivati njegove predstave na terenu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri