Hrvatska se okupila za China Cup

Čačić: "Kini ćemo prikazati svoje vrline"

07.01.2017.

Čačić: "Kini ćemo prikazati svoje vrline"
Foto: Mario Ćužić

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči puta za Kinu, gdje će nastupiti na premijernom izdanju prijateljskog China Cupa.

U zagrebačkom hotelu As započela je reprezentativna akcija China Cup, no igrači i stručni stožer na put neće već večeras kako je bilo planirano, zbog snijega u Istanbulu. Izbornika Čačića i igrače u srijedu, 11. siječnja čeka polufinale s Čileom, a potom i dvoboj s Islandom ili Kinom.

"Ciljevi su uvijek isti, da momčad pruži svoj maksimum i dostojno prezentira nacionalni dres. Moramo uzeti u obzir da se okupljamo nakon blagdana i odmora, no radilo se i pojedinci će imati priliku dati kvalitetan odgovor o sebi. Termin nije najzgodniji, ali vjerujem da ćemo zemlji koja mnogo ulaže u nogomet prikazati svoje vrline. Pozvani će igrači, siguran, biti na potrebnoj razini", rezonirao je Ante Čačić.

"Poveo sam igrače koji će biti motivirani, uz kriterij da klubovi budu ravnomjerno opterećeni odlascima svojih igrača na početku priprema. Hvala klubovima koji su imali razumijevanja izvan Fifinog termina i mislim da je dobro da idemo, da se čuje za Hrvatsku", naglasio je.

Čile će biti zahtjevan prvi protivnik, kaže izbornik, no Hrvatska će mu se znati suprotstaviti:

"Čile također dolazi s manje poznatom selekcijom, no u prednosti je zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Svakog protivnika treba poštovati, a Čile je dobro poznat u nogometnom svijetu".

Kako izbornik komentira bogatu kinesku ponudu za Nikolu Kalinića, odnosno transfer Mateja Mitrovića u Bešiktaš?

"Naravno da bih volio da igrači poput Kalinića ostanu bliže nama, ali jasno je da se neke svote ne mogu zanemariti. Teško je tu savjetovati, a veseli me Mitrovićev transfer s obzirom da se radi o kvalitetnom igraču i to je potvrda da se u hrvatskoj ligi proizvode dobri igrači. Iskoristio je priliku u reprezentaciji na najbolji mogući način i iz turske lige sigurno će biti od daljnje koristi", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri