FIFA The Best

Kapetan Modrić ponovno u najboljoj momčadi svijeta

09.01.2017.

Kapetan Modrić ponovno u najboljoj momčadi svijeta
Foto: FIFA.com

Svjetska nogometna federacija po prvi je puta dodijelila nagrade The Best, a među dobitnicima nalazi se i hrvatski kapetan Luka Modrić.

Nakon odvajanja od France Footballa i dodjele Zlatne lopte, FIFA je na svečanosti u švicarskom Zürichu najboljim pojedincima u 2016. godini uručila nagrade pod nazivom The Best.

 

Foto: FIFA.com
U idealnu momčad protekle godine uvršten je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, član europskog prvaka Real Madrida, Luka Modrić. Uz njega, uvršteni su Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Andres Iniesta, Lionel Messi, Luis Suarez i Cristiano Ronaldo.

Za najboljeg nogometaša 2016. godine proglašen je Modrićev suigrač i prvak Europe s Portugalom Cristiano Ronaldo, a najbolja je nogometašica bila Carli Lloyd.

U trenerskom svijetu najbolji su bili Claudio Ranieri i Silvia Neid, a po prvi je puta dodijeljena i nagrada za najbolji navijački trenutak, koja je pripala navijačima Liverpoola i Borussije Dortmund. Nagrada za fair-play pripala je Atletico Nacionalu, a najljepši je pogodak postigao Mohd Faiz Subri.

Trofej The Best izrađen je prema dizajnu hrvatske umjetnice Ane Barbić Katičić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri