Naj, naj, naj

Modrić - čudo od igrača s naših stadiona

10.01.2017.

Modrić - čudo od igrača s naših stadiona
Foto: FIFA.com

Nije lako popisati sva priznanja kojima se svakodnevno zasipa vjerojatno najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena, lista nagrada uistinu je impozantna. S njima na vrijednosti – cijeni također – dobiva i naša nacionalna liga.

Ugodan je to posao stoga je trebalo tako malo truda da se pobroji tako mnogo komplimenata s pripadajućim plasmanima Luke Modrića u galeriju poštovanih, uglednih, slavnih. Onih koji su se izborili za mjesto u idealnoj momčadi godine 2016. Izdvojit ćemo samo najglasovitije postave čiji dres nosi genij iz Zadra.

FIFA:
Neuer - Dani Alves, Pique, Sergio Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Iniesta - Messi, Suarez, Cristiano Ronaldo

UEFA:
Buffon - Bonucci, Pique, Sergio Ramos, Boateng - Modrić, Kroos, Iniesta - Messi, Griezmann, Cristiano Ronaldo

LIGA PRVAKA:
Neuer - Juanfran, Thiago Silva, Sergio Ramos, Marcelo - Modrić, Koke, Iniesta - Messi, Lewandowski, Cristiano Ronaldo

PRIMERA:
Oblak - Juanfran, Pique, Godin, Marcelo - Modrić, Busquets, Koke - Messi, Suarez, Cristiano Ronaldo

REAL MADRID:
Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Casemiro - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

L'EQUIPE:
Buffon - Dani Alves, Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo - Modrić, Kante, Messi - Suarez, Griezmann, Cristiano Ronaldo

HRVATSKA:
Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić - Modrić, Rakitić, Brozović - Kalinić, Mandžukić, Perišić.

Luka Modrić rođen je 9. rujna 1985. u Zadru. U Dinamu je bio od 2003. do 2008. te odigrao 94 utakmice i postigao 27 pogodaka. S naznakom da je sezonu 2004./2005. proveo u zaprešićkom Interu te na 18 nastupa prislonio četiri gola.
Podrazumijeva se konstantnost u svim državnim selekcijama. Za U-15 i U-17 igrao je po dvaput, za U-17 sedam puta, za U-19 je u 11 utakmica jednom bio strijelac, za U-21 skupio je 15 partija i dva gola, a aktualni je kapetan Vatrenih čiji dres je nosio 95 puta i pritom poentirao 11 puta.

Mora li se podsjetiti da je četverostruki dobitnik Nogometnog Oscara po izboru profesionalnih igrača 1. HNL? Da je po općem sudu tamošnjih stručnjaka najbolji vezni španjolske lige? Osvajao je Žutu majicu Sportskih novosti i naklonost kapetana u anketi T-portala, pet puta pobjeđivao u Večernjakovoj akciji „Nogometaš godine“, i opet će.

Kako igra, znamo. Maestralan na svakom pedlju terena, duga koraka i nevjerojatne inteligencije ujedinjene s perfektnim tjelesnim parametrima. Kao osoba primjeran, odmjeren, uzoran, omiljen. Nikad ni o kome nije izustio ružno slovo. Na svakom životnom polju ozbiljan i uspješan. Oženjen, otac dvoje djece.

U Kraljevskom klubu godišnje zaradi od sedam do osam milijuna eura. Nije se nedavno pojagmio da bi uzeo 20 milijuna eura za 12 mjeseci x 4 (k)od nekog kineskog bogatuna. Stigne i po to pa žuri polako...

Evo što poznati nogometni protagonisti kažu za općeg ljubimca, čarobnjaka koji kompliciranu nogometnu igru čini nadasve jednostavnom:

Cristiano Ronaldo:
- Luka je čudesan, a njegove lopte su zlatne. Moja pak Zlatna lopta pripada i njemu. Hvala što nas diže kad god smo skloni posrnuti.

Gareth Bale:
- Zajedno smo trenirali i igrali i u Tottenhamu. Dovoljno sam ga upoznao pa smijem reći da je Modrić najbolji dodavač kojeg sam ikad vidio; nitko loptu ne prima i ne šalje poput njega...

Sergio Ramos:
- Da, mi smo veliki prijatelji. On i Cristiano su moji najbolji prijatelji, a izvrsno mi je i s Marcelom.

Zinedine Zidane:
- Luka je za nas vrlo važan, bez ustručavanja posvršava sve poslove, riješi sve zadatke, dakako – i obrambene. Dobio je nebrojene bitke nasred igrališta, a mi s njim dobivamo posve drugu dimenziju. Zaslužuje respekt svlačionice i ovacije tribina.

Carlo Ancelotti:
- On svakako spada u krug najkvalitetnijih svjetskih nogometaša. Krasi ga izvanredan spoj tehničkih mogućnosti, snalažljivost u prostoru te naglašena personalnost.

Jose Mourinho:
- Za mene nikad nije bilo dvojbe, uvijek i svuda bio je moj prvi izbor – i u Real Madridu, i u Manchester Unitedu. Mogu jedino čestitati i poručiti: Luka, čekam te na Old Traffordu!

Ante Čačić:
- Naravno i normalno da igru podređujem Luki Modriću, pa kome bih?! U svemu je fantastičan, ugledan i autoritativan, suigrači ga istinski vole i cijene, a on prednjači vlastitim primjerom.

Ako se može i mora išta dodati, neka to bude prevladavajući stav prvotimaca Barcelone:
„Kad bismo birali ikoga iz redova Real Madrida, opredijelili bismo se za Luku Modrića!“

Što poželjeti osim da u sutonu karijere, koji neće stići još barem pet sezona, takav igrač i takav čovjek ponovno zakorači na ovdašnje travnjake...

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri