Sraz u Nanningu

Hrvatska i Čile u borbi za finale China Cupa

11.01.2017.

Hrvatska i Čile u borbi za finale China Cupa
Foto: China Football Association

U svom prvom susretu na China Cupu u kineskom Nanningu, Hrvatska u srijedu igra protiv južnoameričkog prvaka Čilea.

Hrvatska - Čile
China Cup, polufinale
11. siječnja 2015. godine, 12:35
Stadion Guangxi, Nanning

S obzirom na nastup izvan službenog termina Svjetske nogometne federacije, hrvatski izbornik Ante Čačić okupio je igrače iz MAXtv Prve lige, uz Ozobića i Datkovića, a reprezentacija je uoči susreta s Čileancima odradila dva treninga u Nanningu.

S prvotnog su popisa otpali Vlašić, Maleš i Mitrović, umjesto kojih su pozivi odaslani Tudoru, Ivanušecu i Matasu, tako da za susret konkuriraju Prskalo, Livaković, Pivarić, Barišić, Barać, Juranović, Filipović, Datković, Matas, Mišić, Ivanušec, Andrijašević, Šitum, Antolić, Tudor, Ozobić, Perošević i Marić.

Niti Čile nije stigao u najjačem sastavu, no ima u svom kadru nekolicinu poznatih imena i izbornik Čačić pripisuje mu ulogu blagog favorita: "Čile je u prednosti zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Svakog protivnika treba poštovati, a Čile je dobro poznat u nogometnom svijetu".

Ipak, hrvatski će reprezentativci pružiti svoj maksimum, dostojno braneći boje svog dresa, te vjeruju da mogu do uspjeha i plasmana u finale China Cupa.

"Moramo bez alibija ući u utakmicu i pokazati se u najboljem svjetlu. Dat ćemo sve od sebe", sažeo je Franko Andrijašević.

U prvom polufinalu Island je pobijedio Kinu 2:0 te u nedjelju čeka pobjednika hrvatsko-čileanskog dvoboja, dok će poraženi u subotu igrati za treće mjesto protiv domaćina.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri