Hrvatska za treće mjesto s Kinom

Andrijašević donio poravnanje, Čile bolji na jedanaesterce

11.01.2017.

Andrijašević donio poravnanje, Čile bolji na jedanaesterce
Foto: China Football Association

U polufinalu China Cupa u Nanningu Hrvatska je odigrala neriješenih 1:1 s Čileom, koji je potom na jedanaesterce prošao u finale.

ČILE - HRVATSKA 5:2 (1:1, 11m)
China Cup, polufinale.
Stadion Guangxi, Nanning.

Sudac: F. Ming (Kina)

Strijelci: 1:0 - Pinares (18'), 1:1 - Andrijašević (77')

Žuti kartoni: Ozobić (53'), Filipović (59')

Jedanaesterci: 2:1 - Vargas, 2:2 - Pivarić, 3:2 - Galdames, Antolić - Toselli brani, 4:2 - Beausejour, Marić - Toselli brani, 5:2 - Ramos

Čile: Toselli, Opazo, Diaz, Maripan, Beausejour, Carmona (od 83' Galdames), Pavez (od 90+2' Caroca), Pinares (od 83' Sagal), Fuenzalida (od 70' Ramos), Valencia, Vargas. Izbornik: J. A. Pizzi.

Hrvatska: Livaković, Pivarić, Barać, Filipović, Matas, Antolić, Ozobić (od 57' Tudor), Andrijašević (od 90' Ivanušec), Šitum (od 64' Barišić), Mišić, Perošević (od 57' Marić). Izbornik: A. Čačić.

Foto: China Football Association

U finalu premijernog izdanja China Cupa igrat će Island i Čile, dok će u susretu za treće mjesto snage odmjeriti domaćin Kina i Hrvatska. Nakon što je Island svladao Kinu 2:0, Čile je polufinalni dvoboj protiv izabranika Ante Čačića dobio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon uvodnih udaraca Fuenzalide i Šituma, Čile je poveo u 18. minuti, kada je Vargas obavio veliki dio posla, a Pinares iz prve prizemno naciljao Livakovićev kut za prednost.

Foto: China Football Association

Do kraja prvog dijela Andrijašević i Filipović zaprijetili su Toselliju glavom, a Livaković je svoju dobru partiju nastavio obranom Vargasovog pokušaja.

Nastavak je otvoren novom Livakovićevom obranom, a hrvatski je vratar sredinom drugog poluvremena još dva puta izvrsno reagirao zaustavljajući Vargasa, dok su Marić i Antolić pokušavali okončati hrvatske akcije u potrazi za izjednačenjem.

Foto: China Football Association

Za 1:1 naposljetku je zabio Andrijašević vrlo dobrom reakcijom u 77. minuti, nakon ubačaja Tudora s desne strane, te se pristupilo udarcima s bijele točke. 

Za Čile su redom pogađali Vargas, Galdames, Beausejour i Ramos, dok je kapetan Pivarić realizirao prvi hrvatski jedanaesterac. Međutim, Toselli je potom obranio pokušaje Antolića i Marića te odveo Čile u finale. Hrvatska će s Kinom igrati u subotu.

Foto: China Football Association

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri