Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Sudačka komisija

Zaključci sjednice Komisije nogometnih sudaca

Usvojena izvješća i
analiza suđenja za
jesen 2016./17.

27.01.2017.
Usvojena izvješća i analiza suđenja za jesen 2016./17.
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

U sjedištu HNS-a održana je redovna 29. sjednica Komisije nogometnih sudaca na kojoj su usvojena sva konačna izvješća o određivanju i analizi suđenja u svim ligama koja su pod ingerencijom HNS-a za jesenski dio natjecateljske godine 2016./17. te se u nastavku sjednice raspravljalo i o ostaloj sudačkoj problematici.

1. Obzirom da se na prošloj sjednici nije raspravljalo o odigranoj prvenstvenoj utakmici 19. kola Cibalia – Hajduk 1:2, (sudac: Željko Frković, kontrolor sudaca: Ivan Peraić), Sudačka komisija je ukratko razmatrala suđenje s navedene utakmice te jednoglasno donijela sljedeći zaključak:
Na prijedlog Kontrolora sudaca i člana KNS-a Ivana Peraića preinačena je ocjena sucu utakmice „dobro suđenje“ na „zadovoljavajuće suđenje“ zbog adekvatne tehničke pogreške suca.

2. KNS nakon kraće rasprave jednoglasno je usvojila sva Izvješća o određivanju i analizi suđenja za jesenski dio 2016./17. :

– MAXtv Prva liga (1. – 20. kolo)
– Druga HNL (1. - 19. kolo)
– Prva HNL Mladež (pioniri-kadeti-juniori)
– Treća HNL (tri skupine) (1. - 15. kolo)
– Prva HNL žene (1 .- 9. kolo)
– Prva HMNL (1. - 11. kolo)
– Druga HMNL (tri skupine - po centrima)
– Izvješće o određivanju međunarodnih sudaca

3. Na prijedlog ZNS/KNS NS županija te KNS NS Središta utvrđeni su prijedlozi u svezi izmjena i dopuna nogometnih sudaca/pomoćnih sudaca na listu sudaca/pomoćnih sudaca za suđenje – pomoćno suđenje Treće HNL (tri skupine) za natjecateljsku godinu. 2016./17. - proljetni dio. Nakon kraće rasprave Sudačka komisija je usvojila navedene prijedloge te predlaže IO-u na verifikaciju i objavu u Službenom glasniku HNS-a.

4. Utvrđeni su termini održavanja i programi Seminara nogometnih sudaca/sutkinja te Kontrolora sudaca, a odnosi se na sljedeće:

– MAXtv Prva liga 9. - 12. veljače 2017.
– Druga HNL 24. - 25. veljače 2017.
– Treća HNL - istok 26. veljače 2017.
- jug 27. veljače 2017.
- zapad 28. veljače 2017.
– Prva HNL žene 1. ožujka 2017.

Svi seminari nogometnih sudaca/sutkinja održat će se u Hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu.

5. Temeljem članka 17. i 19. Pravilnika o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima ZNS-a, KNS-i županijskih nogometnih saveza u utvrđenom roku dostavili su u pismenom obliku popis kandidata i potrebnu dokumentaciju kandidata koji su se prijavili za polaganje ispita za zvanje regionalne kategorije nogometnih sudaca (prijavljeno 46 kandidata i jedna kandidatkinja) te za zvanje savezne kategorije nogometnih sudaca (prijavljeno 26 kandidata i tri kandidatkinje). Nacionalni referent za razvoj suđenja u Hrvatskoj Igor Pristovnik zadužuje se da u cijelosti pregleda svu dokumentaciju kandidata/kandidatkinja koji su se prijavili za određene ispite te će se na sljedećoj sjednici isti verificirati.

6. Shodno članku 65. Pravilnika o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima te Pravila o uvjetima i načinu stjecanja zvanja sudačkog instruktora u nogometu od strane ZNS / KNS NS županija predloženi su kandidati za stjecanje zvanja saveznih sudačkih instruktora u nogometu. Predložen je jedan kandidat za zvanje sudačkog instruktora u nogometu te dvojica kandidata za zvanje sudačkih instruktora kontrolora u nogometu.

7. KNS je nakon rasprave utvrdila listu kontrolora sudaca (observeri) koji će predstavljati Hrvatsku i obavljati dužnosti na UEFA-inim natjecanjima za razdoblje od 2017.-2019.
Lista kontrolora suca (observeri)
– Miroslav Vitković (Vinkovci
– Draženko Kovačić (Križevci)
– Igor Pristovnik (Zagreb)
– Vlado Svilokos (Sisak)
– Dragutin Karlo Poljak (Zagreb)
– Domagoj Vučkov (Rijeka)
Lista kontrolora sudaca – žene
– Blaženka Logarušić (Osijek)
– Snježana Fočić (Osijek)
– Lada Rojc (Velika Gorica)
– Lidija Kunštek (Zagreb)
Lista kontrolora sudaca – futsal
– Ivan Novak (Varaždin)
– Edi Šunjić (Split)
- Daniel Janošević (Zagreb)

Lista kontrolora sudaca (observeri) usvojena je jednoglasnom odlukom Sudačke komisije.

8. Zaprimljeno je izvješće s održanog 6. Seminara saveznih sudačkih instruktora za predavače u ZNS NS županija. Na istom je nazočilo 31 savezni sudački instruktor s područja ZNS NS županija. Seminar je održan u subotu, 21. siječnja 2017. u prostorijama Nogometne akademije u Sesvetama.

9. Zaprimljeno je pismeno izvješće s održanog 21. Seminara futsalskih sudaca Prve/Drugih HMNL koji je održan 7./8. siječnja 2017. u Varaždinu.

10. Zaprimljeni su zaključci s održane sjednice PKNS za mali nogomet i isti su verificirani.

11. U Vukovaru se održava EP svećenika u malom nogometu od 20.-23. veljače 2017. Zadužuje se KNS/ZNS Vukovarsko-srijemske i predsjednik Miroslav Vitković da pripreme i organiziraju da nogometni suci obave svoje dužnosti na svim utakmicama u duhu PNI.

12. Zaprimljen je dopis (poziv) za Seminar FIFA sudačkih instruktora koji će se održati od 13.-17. veljače 2017. u Algarveu (Portugal). Poziv je upućen za sudačku instruktoricu Ladu Rojc (Velika Gorica).

13. Zaprimljen je dopis od predsjednika PKNS za futsal Ivana Novaka u svezi izmjene i dopune članka 57./59. Pravilnika o sucima i suđenju malog nogometa-futsala.
– Izmjene i dopune navedenih članaka Pravilnika usvojene su i predaju se IO-u na verifikaciju.

14. Zaprimljen je dopis Ante Cipitele (Šibenik) koji daje ostavku na mjesto člana Povjerenstva za određivanje sudaca Treće HNL jug.

15. Zaprimljen je dopis KNS-a NSŽ splitsko-dalmatinske u svezi izmjene imenovanja člana KNS-a NS-a Središta Split i to: umjesto dosadašnjih članova Ivice Metličića i Vedrana Mamića imenuju se za nove članove Ante Kušeta i Tonči Pavlinović.

Još vijesti

 • Održan 22. seminar futsal sudaca i kontrolora

  04.10.2017.

  Održan 22. seminar futsal sudaca i kontrolora

  Uoči početka nove sezone, Komisija nogometnih sudaca organizirala je zajednički seminar sudaca i kontrolora sudaca Jedinstvene liste Prve i Druge HMNL za novu natjecateljsku sezonu 2017./2018. U...

 • Usvojene liste kandidata za međunarodne suce za 2018.

  22.09.2017.

  Usvojene liste kandidata za međunarodne suce za 2018.

  Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza usvojio je liste kandidata za međunarodne suce za 2018. godinu. Temeljem članka 43. Statuta, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je na sjednici...

 • Ivan Novak voditelj FIFA seminara za malonogometne suce

  29.08.2017.

  Ivan Novak voditelj FIFA seminara za malonogometne suce

  Glavni tajnik NS Varaždinske županije, Ivan Novak, bio je voditelj Fifinog seminara za malonogometne suce u Poljskoj. Seminar za malonogometne suce Svjetska je nogometna federacija (FIFA) u suradnji...

 • Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora Druge HNL

  16.08.2017.

  Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora Druge HNL

  Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a organizirala je zajednički Seminar nogometnih sudaca i Kontrolora sudaca Druge HNL za novu natjecateljsku godinu 2017./2018. Seminar je održan 11. i 12. kolovoza u...