Zaključci sjednice Komisije nogometnih sudaca

Usvojena izvješća i analiza suđenja za jesen 2016./17.

27.01.2017.

Usvojena izvješća i analiza suđenja za jesen 2016./17.
Foto: Drago Sopta/HNS

U sjedištu HNS-a održana je redovna 29. sjednica Komisije nogometnih sudaca na kojoj su usvojena sva konačna izvješća o određivanju i analizi suđenja u svim ligama koja su pod ingerencijom HNS-a za jesenski dio natjecateljske godine 2016./17. te se u nastavku sjednice raspravljalo i o ostaloj sudačkoj problematici.

1. Obzirom da se na prošloj sjednici nije raspravljalo o odigranoj prvenstvenoj utakmici 19. kola Cibalia – Hajduk 1:2, (sudac: Željko Frković, kontrolor sudaca: Ivan Peraić), Sudačka komisija je ukratko razmatrala suđenje s navedene utakmice te jednoglasno donijela sljedeći zaključak:
Na prijedlog Kontrolora sudaca i člana KNS-a Ivana Peraića preinačena je ocjena sucu utakmice „dobro suđenje“ na „zadovoljavajuće suđenje“ zbog adekvatne tehničke pogreške suca.

2. KNS nakon kraće rasprave jednoglasno je usvojila sva Izvješća o određivanju i analizi suđenja za jesenski dio 2016./17. :

– MAXtv Prva liga (1. – 20. kolo)
– Druga HNL (1. - 19. kolo)
– Prva HNL Mladež (pioniri-kadeti-juniori)
– Treća HNL (tri skupine) (1. - 15. kolo)
– Prva HNL žene (1 .- 9. kolo)
– Prva HMNL (1. - 11. kolo)
– Druga HMNL (tri skupine - po centrima)
– Izvješće o određivanju međunarodnih sudaca

3. Na prijedlog ZNS/KNS NS županija te KNS NS Središta utvrđeni su prijedlozi u svezi izmjena i dopuna nogometnih sudaca/pomoćnih sudaca na listu sudaca/pomoćnih sudaca za suđenje – pomoćno suđenje Treće HNL (tri skupine) za natjecateljsku godinu. 2016./17. - proljetni dio. Nakon kraće rasprave Sudačka komisija je usvojila navedene prijedloge te predlaže IO-u na verifikaciju i objavu u Službenom glasniku HNS-a.

4. Utvrđeni su termini održavanja i programi Seminara nogometnih sudaca/sutkinja te Kontrolora sudaca, a odnosi se na sljedeće:

– MAXtv Prva liga 9. - 12. veljače 2017.
– Druga HNL 24. - 25. veljače 2017.
– Treća HNL - istok 26. veljače 2017.
- jug 27. veljače 2017.
- zapad 28. veljače 2017.
– Prva HNL žene 1. ožujka 2017.

Svi seminari nogometnih sudaca/sutkinja održat će se u Hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu.

5. Temeljem članka 17. i 19. Pravilnika o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima ZNS-a, KNS-i županijskih nogometnih saveza u utvrđenom roku dostavili su u pismenom obliku popis kandidata i potrebnu dokumentaciju kandidata koji su se prijavili za polaganje ispita za zvanje regionalne kategorije nogometnih sudaca (prijavljeno 46 kandidata i jedna kandidatkinja) te za zvanje savezne kategorije nogometnih sudaca (prijavljeno 26 kandidata i tri kandidatkinje). Nacionalni referent za razvoj suđenja u Hrvatskoj Igor Pristovnik zadužuje se da u cijelosti pregleda svu dokumentaciju kandidata/kandidatkinja koji su se prijavili za određene ispite te će se na sljedećoj sjednici isti verificirati.

6. Shodno članku 65. Pravilnika o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima te Pravila o uvjetima i načinu stjecanja zvanja sudačkog instruktora u nogometu od strane ZNS / KNS NS županija predloženi su kandidati za stjecanje zvanja saveznih sudačkih instruktora u nogometu. Predložen je jedan kandidat za zvanje sudačkog instruktora u nogometu te dvojica kandidata za zvanje sudačkih instruktora kontrolora u nogometu.

7. KNS je nakon rasprave utvrdila listu kontrolora sudaca (observeri) koji će predstavljati Hrvatsku i obavljati dužnosti na UEFA-inim natjecanjima za razdoblje od 2017.-2019.
Lista kontrolora suca (observeri)
– Miroslav Vitković (Vinkovci
– Draženko Kovačić (Križevci)
– Igor Pristovnik (Zagreb)
– Vlado Svilokos (Sisak)
– Dragutin Karlo Poljak (Zagreb)
– Domagoj Vučkov (Rijeka)
Lista kontrolora sudaca – žene
– Blaženka Logarušić (Osijek)
– Snježana Fočić (Osijek)
– Lada Rojc (Velika Gorica)
– Lidija Kunštek (Zagreb)
Lista kontrolora sudaca – futsal
– Ivan Novak (Varaždin)
– Edi Šunjić (Split)
- Daniel Janošević (Zagreb)

Lista kontrolora sudaca (observeri) usvojena je jednoglasnom odlukom Sudačke komisije.

8. Zaprimljeno je izvješće s održanog 6. Seminara saveznih sudačkih instruktora za predavače u ZNS NS županija. Na istom je nazočilo 31 savezni sudački instruktor s područja ZNS NS županija. Seminar je održan u subotu, 21. siječnja 2017. u prostorijama Nogometne akademije u Sesvetama.

9. Zaprimljeno je pismeno izvješće s održanog 21. Seminara futsalskih sudaca Prve/Drugih HMNL koji je održan 7./8. siječnja 2017. u Varaždinu.

10. Zaprimljeni su zaključci s održane sjednice PKNS za mali nogomet i isti su verificirani.

11. U Vukovaru se održava EP svećenika u malom nogometu od 20.-23. veljače 2017. Zadužuje se KNS/ZNS Vukovarsko-srijemske i predsjednik Miroslav Vitković da pripreme i organiziraju da nogometni suci obave svoje dužnosti na svim utakmicama u duhu PNI.

12. Zaprimljen je dopis (poziv) za Seminar FIFA sudačkih instruktora koji će se održati od 13.-17. veljače 2017. u Algarveu (Portugal). Poziv je upućen za sudačku instruktoricu Ladu Rojc (Velika Gorica).

13. Zaprimljen je dopis od predsjednika PKNS za futsal Ivana Novaka u svezi izmjene i dopune članka 57./59. Pravilnika o sucima i suđenju malog nogometa-futsala.
– Izmjene i dopune navedenih članaka Pravilnika usvojene su i predaju se IO-u na verifikaciju.

14. Zaprimljen je dopis Ante Cipitele (Šibenik) koji daje ostavku na mjesto člana Povjerenstva za određivanje sudaca Treće HNL jug.

15. Zaprimljen je dopis KNS-a NSŽ splitsko-dalmatinske u svezi izmjene imenovanja člana KNS-a NS-a Središta Split i to: umjesto dosadašnjih članova Ivice Metličića i Vedrana Mamića imenuju se za nove članove Ante Kušeta i Tonči Pavlinović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri