Teorijska i praktična edukacija

Održan seminar sudačkih županijskih fitness instruktora

07.02.2017.

Održan seminar sudačkih županijskih fitness instruktora
Foto: Marijan Dobrović

U Sesvetama je održan četvrti seminar sudačkih županijskih fitness instruktora.

Temeljem Uefine Konvencije o sudačkoj edukaciji i organizaciji te usavršavanju kadrova za fizičku pripremu sudaca i provedbu Fifa fitness testa u Zborovima/Komisijama nogometnih sudaca na području NSŽ, u subotu, 4. veljače 2017. godine, u prostorijama Nogometne akademije HNS-a i ŠD „SAVA SPORT“ u Sesvetama održan je četvrti seminar sudačkih županijskih fitness instruktora.

Na Seminaru su bila nazočna 22 predstavnika iz županijskih saveza, dok četiri kandidata zbog objektivnih razloga nisu nazočila seminaru.

Potrebno je naglasiti da su Seminaru nazočili pretežno visokoobrazovani suci/instruktori sa završenim Kineziološkim fakultetom te licencirani voditelji sportske rekreacije ili fizičke pripreme koji nastavljaju s radom s nogometnim sucima u segmentu kondicijske pripreme u županijskim nogometnim savezima.

Foto: Marijan Dobrović

Glavni predavač Seminara bio je nacionalni fitness instruktor Draženko Kovačić koji je od strane Uefe licenciran za provedbu svih fitness testova nogometnih sudaca i sutkinja u Hrvatskoj. Kovačić se na početku seminara osvrnuo na rad u protekloj godini te je zaželio dobrodošlicu novim fitness instruktorima.

Nakon toga je Ivan Zorić iz sportskog, rehabilitacijskog i fitness centra Motus Melior održao predavanje s pokaznim vježbama na temu „Uloga zagrijavanja i istezanja u treningu nogometnih sudaca“. U pokaznom dijelu i prikazu vježbi u fitness dvorani nazočni su obavili i vježbe istezanja potrebne nogometnim sucima u prevenciji ozljeda.

Na Seminaru je u radu sudjelovao i dr. Tomislav Vlahović koji je održao predavanje "Mišićne ozljede kod nogometnih sudaca" te mu je asistirao i nogometni sudac MAXtv prve lige Goran Gabrilo.

Foto: Marijan Dobrović

U završnom dijelu seminara Draženko Kovačić prezentirao je novi FIFA Fitness test kojega će Županijski fitness instruktori morati sprovoditi na svim županijskim sudačkim seminarima.

Dušan Kukić upozorio je fitness instruktore na ozbiljnost u radu tijekom godine te na provođenje svih zadaća i obveza koje isti moraju sprovesti na razini Županije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri