Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Sudačka komisija

Teorijska i praktična edukacija

Održan seminar
sudačkih županijskih
fitness instruktora

07.02.2017.
Održan seminar sudačkih županijskih fitness instruktora
foto: Marijan Dobrović
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Newsletter
 • RSS

U Sesvetama je održan četvrti seminar sudačkih županijskih fitness instruktora.

Temeljem Uefine Konvencije o sudačkoj edukaciji i organizaciji te usavršavanju kadrova za fizičku pripremu sudaca i provedbu Fifa fitness testa u Zborovima/Komisijama nogometnih sudaca na području NSŽ, u subotu, 4. veljače 2017. godine, u prostorijama Nogometne akademije HNS-a i ŠD „SAVA SPORT“ u Sesvetama održan je četvrti seminar sudačkih županijskih fitness instruktora.

Na Seminaru su bila nazočna 22 predstavnika iz županijskih saveza, dok četiri kandidata zbog objektivnih razloga nisu nazočila seminaru.

Potrebno je naglasiti da su Seminaru nazočili pretežno visokoobrazovani suci/instruktori sa završenim Kineziološkim fakultetom te licencirani voditelji sportske rekreacije ili fizičke pripreme koji nastavljaju s radom s nogometnim sucima u segmentu kondicijske pripreme u županijskim nogometnim savezima.

Glavni predavač Seminara bio je nacionalni fitness instruktor Draženko Kovačić koji je od strane Uefe licenciran za provedbu svih fitness testova nogometnih sudaca i sutkinja u Hrvatskoj. Kovačić se na početku seminara osvrnuo na rad u protekloj godini te je zaželio dobrodošlicu novim fitness instruktorima.

Nakon toga je Ivan Zorić iz sportskog, rehabilitacijskog i fitness centra Motus Melior održao predavanje s pokaznim vježbama na temu „Uloga zagrijavanja i istezanja u treningu nogometnih sudaca“. U pokaznom dijelu i prikazu vježbi u fitness dvorani nazočni su obavili i vježbe istezanja potrebne nogometnim sucima u prevenciji ozljeda.

Na Seminaru je u radu sudjelovao i dr. Tomislav Vlahović koji je održao predavanje "Mišićne ozljede kod nogometnih sudaca" te mu je asistirao i nogometni sudac MAXtv prve lige Goran Gabrilo.

U završnom dijelu seminara Draženko Kovačić prezentirao je novi FIFA Fitness test kojega će Županijski fitness instruktori morati sprovoditi na svim županijskim sudačkim seminarima.

Dušan Kukić upozorio je fitness instruktore na ozbiljnost u radu tijekom godine te na provođenje svih zadaća i obveza koje isti moraju sprovesti na razini Županije.

Još vijesti

 • Medulin ugostio seminar sudaca i kontrolora Druge HNL

  28.02.2017.

  Medulin ugostio seminar sudaca i kontrolora Druge HNL

  Uoči proljetnog dijela prvenstva Druge HNL, organiziran je zajednički Seminar nogometnih sudaca i kontrolora sudaca Druge HNL. Seminar je održan 24. i 25. veljače 2017. u Hotelu Park Plaza Belvedere...

 • Video: Seminar sudaca i kontrolora sudaca u Medulinu

  16.02.2017.

  Video: Seminar sudaca i kontrolora sudaca u Medulinu

  Za nastavak proljetnog dijela natjecateljske godine 2016./2017., a posebno za uspješno suđenje prvenstvenih nogometnih utakmica Prve HNL i završnice HNK-a zajednički je organiziran 50. Seminar...

 • Započeta reforma sudačke organizacije

  27.01.2017.

  Započeta reforma sudačke organizacije

  Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je na današnjoj sjednici razmotrio analizu suđenja u jesenskom dijelu natjecanja Maxtv Prve lige koju je napravila Komisija nogometnih sudaca. Analizom je...

 • Usvojena izvješća i analiza suđenja za jesen 2016./17.

  27.01.2017.

  Usvojena izvješća i analiza suđenja za jesen 2016./17.

  U sjedištu HNS-a održana je redovna 29. sjednica Komisije nogometnih sudaca na kojoj su usvojena sva konačna izvješća o određivanju i analizi suđenja u svim ligama koja su pod ingerencijom HNS-a za...