Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Sudačka komisija

Teorijska i praktična edukacija

Održan seminar
sudačkih županijskih
fitness instruktora

07.02.2017.
Održan seminar sudačkih županijskih fitness instruktora
foto: Marijan Dobrović
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

U Sesvetama je održan četvrti seminar sudačkih županijskih fitness instruktora.

Temeljem Uefine Konvencije o sudačkoj edukaciji i organizaciji te usavršavanju kadrova za fizičku pripremu sudaca i provedbu Fifa fitness testa u Zborovima/Komisijama nogometnih sudaca na području NSŽ, u subotu, 4. veljače 2017. godine, u prostorijama Nogometne akademije HNS-a i ŠD „SAVA SPORT“ u Sesvetama održan je četvrti seminar sudačkih županijskih fitness instruktora.

Na Seminaru su bila nazočna 22 predstavnika iz županijskih saveza, dok četiri kandidata zbog objektivnih razloga nisu nazočila seminaru.

Potrebno je naglasiti da su Seminaru nazočili pretežno visokoobrazovani suci/instruktori sa završenim Kineziološkim fakultetom te licencirani voditelji sportske rekreacije ili fizičke pripreme koji nastavljaju s radom s nogometnim sucima u segmentu kondicijske pripreme u županijskim nogometnim savezima.

Glavni predavač Seminara bio je nacionalni fitness instruktor Draženko Kovačić koji je od strane Uefe licenciran za provedbu svih fitness testova nogometnih sudaca i sutkinja u Hrvatskoj. Kovačić se na početku seminara osvrnuo na rad u protekloj godini te je zaželio dobrodošlicu novim fitness instruktorima.

Nakon toga je Ivan Zorić iz sportskog, rehabilitacijskog i fitness centra Motus Melior održao predavanje s pokaznim vježbama na temu „Uloga zagrijavanja i istezanja u treningu nogometnih sudaca“. U pokaznom dijelu i prikazu vježbi u fitness dvorani nazočni su obavili i vježbe istezanja potrebne nogometnim sucima u prevenciji ozljeda.

Na Seminaru je u radu sudjelovao i dr. Tomislav Vlahović koji je održao predavanje "Mišićne ozljede kod nogometnih sudaca" te mu je asistirao i nogometni sudac MAXtv prve lige Goran Gabrilo.

U završnom dijelu seminara Draženko Kovačić prezentirao je novi FIFA Fitness test kojega će Županijski fitness instruktori morati sprovoditi na svim županijskim sudačkim seminarima.

Dušan Kukić upozorio je fitness instruktore na ozbiljnost u radu tijekom godine te na provođenje svih zadaća i obveza koje isti moraju sprovesti na razini Županije.

Još vijesti

 • Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora Druge HNL

  16.08.2017.

  Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora Druge HNL

  Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a organizirala je zajednički Seminar nogometnih sudaca i Kontrolora sudaca Druge HNL za novu natjecateljsku godinu 2017./2018. Seminar je održan 11. i 12. kolovoza u...

 • Sanja Rođak-Karšić sudi i finale EP-a

  04.08.2017.

  Sanja Rođak-Karšić sudi i finale EP-a

  U finalu Europskog prvenstva za nogometašice u Nizozemskoj ulogu pomoćne sutkinje obnašat će Hrvatica, Sanja Rođak-Karšić. U sudačkom timu s glavnom sutkinjom Esther Staubli iz Švicarske te njezinom...

 • Hrvatska sutkinja i u drugom krugu Europskog prvenstva

  28.07.2017.

  Hrvatska sutkinja i u drugom krugu Europskog prvenstva

  Hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić sudit će i u drugom krugu Europskog prvenstva za seniorke. Nakon dobro odrađenog posla u natjecanju po skupinama, sudački tim glavne sutkinje Esther Staubli dobio...

 • Sanja Rođak-Karšić sudi na Europskom prvenstvu

  12.07.2017.

  Sanja Rođak-Karšić sudi na Europskom prvenstvu

  Na nadolazećem Europskom prvenstvu za nogometašice Hrvatska će imati predstavnika u sudačkim timovima, Sanju Rođak-Karšić kao jednu od pomoćnih sutkinja. Europska smotra najboljih nogometašica održat...