Vjera u uspješnu budućnost Vatrenih

Perišić: "Uvijek uživam igrati za Hrvatsku"

14.02.2017.

Perišić: "Uvijek uživam igrati za Hrvatsku"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić dao je ekskluzivni intervju za Svjetsku nogometnu federaciju (FIFA).

Ivan Perišić, nogometaš talijanskog Intera i hrvatske nogometne reprezentacije, govorio je u razgovoru za FIFA Football koliko mu znači biti član Vatrenih.

"Puno mi znači predstavljati svoju zemlju. Od malih sam nogu sanjao igrati za reprezentaciju i za veliki klub, i sada živim oba sna. Uvijek uživam igrati za Hrvatsku i pokušavam dati sve od sebe", sažeo je.

Nakon početaka u Hajduku, nogometni ga je put vodio preko Francuske, Belgije i Njemačke, sve do crno-plavih iz Milana.

"Učinio sam sve što sam mogao da budem tu gdje sam sada. Svakim danom postajem sve iskusniji, kako sam skupljao iskustvo u Bundesligi, tako činim i sada u Serie A. Osjećam se stvarno super u Interu i nadam se da možemo do boljeg rezultata nego prošle godine, a Milano je uistinu prekrasan. Uživamo i ja i moja obitelj", kaže Perišić.

Na reprezentativnom planu neizbježno je bilo prisjetiti se brončanog ljeta u Francuskoj.

"Naravno da pamtim Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Imao sam samo devet godina, gledao sam sve utakmice i sve pamtim, nikad ga neću zaboraviti. To je bilo nevjerojatno postignuće Vatrenih, koji su igrali fenomenalno", rekao je hrvatski reprezentativac.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine Perišić je već imao jednu od glavnih uloga, opisao je svoj pogodak Kamerunu te istaknuo:

"Pojedinačno je bilo odlično, zabio sam dva gola i upisao asistenciju, ali kao momčad nismo prošli skupinu i to je bilo razočaranje. Učili smo iz tog iskustva, kao i na Europskom prvenstvu 2016. godine, te se nadam da ćemo uspjeti na budućim turnirima ne ponavljajući pogreške. Tako bismo mogli ostvariti dobar rezultat na SP-u u Rusiji, ali prvo se moramo plasirati".

U kvalifikacijama Hrvatska vodi ispred Ukrajine, Islanda, Turske, Finske i Kosova.

"Moramo se koncentrirati na svaku preostalu utakmicu, niti jedna neće biti laka. Moramo odigrati najbolje što možemo kako bismo prošli kvalifikacije", Perišićeve su riječi.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu FIFA TV-a:

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri