Priopćenje za medije

HNS osuđuje napad na DPH Zagreb

18.02.2017.

HNS osuđuje napad na DPH Zagreb
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje napad maskiranih napadača na prostorije Društva prijatelja Hajduka Zagreb na Trešnjevci.

U incidentu koji se zbio na zagrebačkoj Trešnjevci, maskirani napadači upali su u prostorije Društva prijatelja Hajduka Zagreb, a srećom, uz razbijeni inventar nitko od 30-ak prisutnih nije teže ozlijeđen.

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ovaj napad i poziva nadležne institucije da identificiraju i procesuiraju počinitelje.

I ovaj napad potvrđuje opravdanost apela Hrvatskog nogometnog saveza prema institucijama hrvatske države da pronađu rješenje za huligane kojima nogomet služi kao kulisa, motiv i opravdanje za fizičko i verbalno nasilje i mržnju, na tribinama i izvan njih.

O huliganskom nasilju izvan sportskih borilišta, od obračuna na autocestama preko napada na službene osobe HNS-a do napada na policijska vozila, govorilo se i na HNS-ovoj konferenciji o sigurnosti ovoga tjedna. Novi napad potvrđuje težinu problema i stoga još jednom pozivamo državne institucije na odgovarajuću reakciju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri