Preokret Borussije (M)

N. Kalinić opet zatresao mrežu, L. Kalinić i Gent izbacili Tottenham

23.02.2017.

N. Kalinić opet zatresao mrežu, L. Kalinić i Gent izbacili Tottenham
Foto: Drago Sopta/HNS

Talijanska Fiorentina završila je svoj ovosezonski put u Europskoj ligi, a Nikola Kalinić oprostio se pogotkom, dok je Lovre Kalinić bio među najboljima u uspjehu Genta.

Borussia iz Mönchengladbacha izbacila je sastav iz Firence u šesnaestini finala Europske lige unatoč porazu u prvoj utakmici u Njemačkoj (1:0).

Štoviše, Fiorentina je svoju prednost povećala u uzvratu na domaćem terenu. Za vodstvo je poslije 16 minuta igre na asistenciju Bernardeschija pogodio napadač Vatrenih Nikola Kalinić, mirno reagiravši sam pred gostujućim vratarem, a na 2:0 povisio je Valero u 29. minuti. 

Preokret je započeo Stindl realiziravši kazneni udarac nedugo prije odlaska na odmor, a isti je igrač upotpunio svoj hat-trick pogocima u 47. i 55. minuti. Konačnih 4:2 za Borussiju (M) postavio je Christensen u 60. minuti.

Kalinić je odigrao cijelu utakmicu, Milana Badelja zamijenio je u 64. minuti Babacar, a Hrvoje Milić nije konkurirao za susret.

Belgijski Gent obranio je prednost 1:0 iz prve utakmice protiv Tottenhama. U Londonu je bilo 2:2, a dobrom se partijom istaknuo i hrvatski vratar Lovre Kalinić, koji je odigrao cijeli susret te zaradio žuti karton.

Šahtar iz Donecka, pod vodstvom kapetana Darija Srne, poražen je kod kuće od Celte iz Viga 2:0 nakon produžetka, čime su Ukrajinci zaključili svoju europsku sezonu. Srna je igrao od početka do kraja utakmice te također zaradio žuti karton.

Prolazak u osminu finala osigurao je turski Bešiktaš reprezentativca Mateja Mitrovića i reprezentativnog trenera vratara Marjana Mrmića. Bešiktaš je na svom terenu s 2:1 potvrdio pobjedu iz prve utakmice protiv Hapoel Beer Sheve (3:1), a Mitrović nije bio među kandidatima za susret.

Marin Leovac i njegov PAOK ispali su od njemačkog Schalkea. Nakon poraza 3:0 u Grčkoj, u Gelsenkirchenu je PAOK odigrao neriješenih 1:1, a Leovac zbog ozljede nije nastupio.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri