Dva velika finala

U Varaždinu potpisan ugovor o EP-u U-17 i finalu Kupa

11.03.2017.

U Varaždinu potpisan ugovor o EP-u U-17 i finalu Kupa
Foto: Arhiva HNS

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Damir Vrbanović, potpisali su ugovor o organizaciji utakmica Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti, kao i finala Hrvatskog nogometnog kupa.

EP U-17 igrat će se od 3. do 19. svibnja 2017. godine, a Hrvatska će ugostiti 16 najboljih reprezentacija koje će na osam stadiona u 17 dana odigrati 32 utakmice. Finalna utakmica bit će odigrana u Varaždinu 19. svibnja, a prije toga Varaždin će ugostiti jednu utakmicu četvrtfinala i jednu utakmicu polufinala. Varaždin će 31. svibnja 2017. godine biti domaćin i finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa.

U nazočnosti predsjednika Županijskog nogometnog saveza Nenada Horvatića, direktora turnira Romea Jozaka te predstavnika Uefe Christophea von Wattenwyla, ugovor je potpisan u prostorima varaždinskog ŽNS-a.

Foto: Arhiva HNS

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović naglasio je da je UEFA za hrvatski nogomet učinila veliku stvar jer je u trenucima kada možda infrastruktura nije bila u najboljem stanju vjerovala da će Hrvatska uspjeti biti dobar organizator EP-a U-17.

„Istinski se trudimo to opravdati. Zato je dolazak predstavnika Uefe važan. A još važnije je da smo imali mogućnost odabrati mjesto gdje će se igrati pa je i Varaždin naš odabir. HNS je osigurao određena financijska sredstva radi reguliranja svih tehničkih, organizacijskih i infrastrukturnih nedostataka. Vjerujemo da će grad, klub i stadion biti izvrsni domaćini ove tri europske i četvrte utakmice Hrvatskog kupa. I prije nego što je prvenstvo dodijeljeno Hrvatskoj mi smo Varaždin ucrtali na kartu nogometa jer smo rekli da će finale biti ovdje“, kazao je izvršni direktor HNS-a te dodao da će Varaždinci možda imati priliku u finalu Kupa vidjeti dvije trenutno najbolje hrvatske momčadi.

„To je na neki način revitalizacija interesa za nogomet u Varaždinu“, zaključio je Vrbanović.

Foto: Arhiva HNS

Runac je zahvalio prijateljima iz HNS-a što su prepoznali Varaždin i njegove kapacitete vjerujući da će se posao ovdje dobro odraditi.

„Ovo je sigurno velik događaj za Varaždin. Zajednica u svojim planovima ima obnovu stadiona, koji se godinama nije uređivao, i da HNS nije došao ovdje s ovim natjecanjem sami bi krenuli u rekonstrukciju. Ali bez pomoći HNS-a to ne bi bili sposobni učiniti u obimu kako će se sada urediti. To je veliki plus za varaždinski nogomet i za Varaždin“, rekao je predsjednik Zajednice.

Horvatić je zahvalio HNS-u na povjerenju i vraćanju punog sjaja varaždinskom nogometnom stadionu. Istaknuo je da je siguran da će se u Varaždinu ispuniti svi organizacijski zahtjevi za ovako veliko natjecanje. I gost iz Uefe naglasio je važnost ispunjenja uvjeta za organizaciju natjecanja, ali i uključivanja lokalne zajednice i ljudi u događaj.

Jozak je dodao da će finale turnira biti spektakl, a da se hrvatska reprezentacija priprema za ispunjenje cilja – plasmana na Svjetsko prvenstvo, što će ostvariti pet najboljih reprezentacija EP-a.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri