Veliki uspjeh hrvatskog nogometa

Sedmorica Vatrenih u četvrtfinalu Lige prvaka

16.03.2017.

Sedmorica Vatrenih u četvrtfinalu Lige prvaka
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska će u četvrtfinalu elitnog europskog klupskog natjecanja imati čak sedmoricu svojih nogometaša.

Po završetku osmine finala Lige prvaka Hrvatska može ponosno pogledati na popis igrača u klubovima koji su prošli u nastavak natjecanja. Naime, sedmorica Vatrenih brane boje četvrtfinalista u borbi za naslov prvaka Europe.

Branitelj naslova Real Madrid izbacio je talijanski Napoli Ivana Strinića i Marka Roga s dvije pobjede po 3:1 te su Luka Modrić i Mateo Kovačić napravili još jedan korak u pokušaju da ponove svoj prošlogodišnji uspjeh.

Barcelona Ivana Rakitića napravila je povijesni pothvat te nakon poraza 4:0 u prvoj utakmici protiv PSG-a u uzvratu slavila 6:1, s tri gola u samoj završnici.

U četvrtfinale se probio još jedan španjolski predstavnik, Atletico Madrid Šime Vrsaljka, koji je bio bolji od Bayer Leverkusena Tina Jedvaja. Atletico je slavio 4:2 u Njemačkoj te odigrao 0:0 u uzvratu.

Juventus je pobijedio Porto 2:0 u gostima uz pogodak Marka Pjace te 1:0 kod kuće, a tako su u natjecanju ostali Pjaca i Mario Mandžukić.

Hrvatska ima svog predstavnika i na golu Monaca, koji je uzvratio Manchester Cityju za poraz 5:3 u prvom dvoboju i s 3:1 u uzvratu osigurao ukupnu pobjedu - Danijel Subašić također je ušao u izabrano društvo.

Ždrijeb četvrtfinala na rasporedu je u petak, 17. ožujka, a uz Real Madrid, Barcelonu, Atletico Madrid, Juventus i Monaco u kuglicama će se naći još imena Bayerna, Borussije Dortmund i Leicester Cityja.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri