Ante Ćorić nada godine, priznanje i Poklepoviću

Vatrena krila u rukama Vedrana Ćorluke

21.03.2017.

Vatrena krila u rukama Vedrana Ćorluke
Foto: Drago Sopta/HNS

U utorak su u Zagrebu dodijeljene godišnje nagrade Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni, Vatrena krila.

Foto: Drago Sopta/HNS

Drugog dana okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije, uoči susreta s Ukrajinom u kvalifikacijama za SP i prijateljskog dvoboja s Estoncima, u Zagrebu je održana svečana dodjela Vatrenih krila.

Nagradu za reprezentativca godine dobio je Vedran Ćorluka iz moskovskog Lokomotiva, koji je na tronu naslijedio prošlogodišnjeg laureata Ivana Rakitića iz Barcelone.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatrena krila do sada su osvajali Vedran Runje, Josip Šimunić, Darijo Srna, Mario Mandžukić, Stipe Pletikosa, Ivan Perišić te Rakitić i Ćorluka.

"Hvala Klubu navijača Uvijek vjerni na ovoj prelijepoj nagradi. Pored svih nogometnih umjetnika, mi stoperi baš i ne dobivamo često nagrade, ali znam s koliko srca svaki reprezentativac nastupa za Hrvatsku i zato mi ovo priznanje ima još veće značenje. Hvala i svim ostalima istinskim navijačima reprezentacije, nadam se da će nas nositi do pobjeda kako u petak protiv Ukrajine, tako i u budućnosti", rekao je laureat.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nagrada Nada godine pripala je Anti Ćoriću, mladom veznom igraču zagrebačkog Dinama, također reprezentativcu.

"Velika mi je čast primiti ovu nagradu, puno mi znači. Ujedno mi predstavlja i dodatni motiv za daljnji rad i napredak. Hvala svima koji su uvijek bili uz mene", izjavio je Ćorić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Zahvalu za poseban doprinos hrvatskoj reprezentaciji dobio je Stanko Poklepović, koji se trenutačno oporavlja u Splitu, a priznanje je u njegovo ime primio Miroslav Blažević.

"Hvala vam što se sjetili Stanka Poklepovića. Klub navijača Uvijek vjerni predstavlja avangardu s obzirom da vodi računa i o onome što je najosjetljivije - meni su po završetku karijere također dali ovo veliko priznanje. Poklepovića sam nedavno posjetio u bolnici, bolje je i sve vas pozdravlja. Nitko nije sretan i ponosan poput njega zbog ove nagrade. On je istinska legenda dalmatinskog i hrvatskog nogometa, ali i šire", poručio je popularni Ćiro.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na svečanoj je dodjeli nagrađena i podružnica Kluba navijača Uvijek vjerni iz Stuttgarta, kao najaktivnija podružnica , a nagradu je njihovim predstavnicima predao izbornik Vatrenih Ante Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Andrija Kačić-Karlin, predstavnik Kluba navijača Uvijek vjerni, dodao je nekoliko riječi o svojim navijačkim kolegama: "Kao novinar, lako sam se zbližio s navijačima jer sam i ja navijač. Najprirodnije je biti i novinar i navijač svoje reprezentacije te sam ponosan član Kluba navijača Uvijek vjerni. U vremenima kada se Hrvatska, nažalost, mora braniti i na tribinama, imamo skupinu ljudi, prijatelja, koji su pravi domoljubi. Toliko smo željeli svoju domovinu, a ponekad mi se čini da je ne cijenimo. Oni je cijene, kroz ljubav prema reprezentaciji, i to je primjer cijelom društvu kako bi se trebalo ponašati kada je Hrvatska u pitanju".

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri