Pobjeda domaćina Portugala

Kazneni udarac u završnici ostavio Hrvatsku U-19 praznih ruku

23.03.2017.

Kazneni udarac u završnici ostavio Hrvatsku U-19 praznih ruku
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom prvom nastupu na turniru Elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska U-19 snage je odmjerila s domaćinom Portugalom.

U-19: HRVATSKA - PORTUGAL 1:2 (1:1)
Kvalifikacije za EP, Elitno kolo, Pacos de Ferreira.

Strijelci: 0:1 - Mesaque Dju (8'), 1:1 - Ivanušec (28'), 1:2 - Joao Filipe (90' - 11m)

Hrvatska: Šemper, Oluić, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Ivanušec (od 86' Pasariček), Moro, Lovren, Đurasek (od 65' Kulenović), Gjira (od 83' Šverko). Izbornik: F. Milin.

Izabranici Ferda Milina nisu uspjeli doći do bodova na otvaranju završnog kvalifikacijskog turnira za plasman za europsku smotru u Gruziji ovog srpnja.

Domaćini Portugalci poveli su nakon samo osam minuta igre, kada je strijelac bio Mesaque Dju, no mladi Vatreni uspjeli su uspostaviti ravnotežu te poravnati preko Luke Ivanušeca u 28. minuti, na asistenciju Davora Lovrena.

Desetak minuta kasnije Nikola Moro pogađa okvir portugalskog gola, ali na poluvrijeme se otišlo s neriješenih 1:1.

Taj je rezultat stajao na semaforu sve do 90. minute, kada je zbog starta vratara Adriana Šempera dosuđen kazneni udarac za Portugal. Precizan izvođač bio je Joao Filipe te je s 2:1 domaćin uzeo puni plijen.

U drugoj utakmici prvog kola Poljska je pobijedila Tursku 1:0, a u drugom se kolu Hrvatska sastaje upravo s Poljacima, 25. ožujka u 15:00 sati u mjestu Vila do Conde. Portugal će igrati s Turskom.

EP U-19, kvalifikacije, Elitno kolo, Skupina 4:
1. Portugal 3
2. Poljska 3
3. Hrvatska 0
4. Turska 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri