Darijo Srna pružio podršku

Čačić: "Vatreni su zaslužili da ih publika nosi"

23.03.2017.

Čačić: "Vatreni su zaslužili da ih publika nosi"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Ante Čačić najavio je dvoboj s Ukrajinom na Maksimiru te potvrdio da dvojbi oko početnog sastava više nema.

Hrvatska - Ukrajina
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
24. ožujka 2017., 20:45
Stadion Maksimir, Zagreb.
Ulaznice

Nogometna reprezentacija Hrvatske u petak dočekuje drugoplasiranu momčad Skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Ukrajinu, a zaigrat će bez suspendiranog Ivana Perišića te ozlijeđenih Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka. 

"Dilema oko sastava više nemam, sve sam odlučio tijekom zadnjih dana i svi znaju kakve ih zadaće očekuju. Utakmica je izuzetno važna s obzirom da je peta od deset kvalifikacijskih, a mi uvijek imamo imperativ traženja pobjede", sažeo je izbornik Vatrenih Ante Čačić.

Nakon dvije godine stanke, hrvatski će nogometaši imati potporu svojih navijača. Ulaznice su i prije početka utakmice gotovo rasprodane.

"Izrazito smo sretni zbog punih tribina, a ja posebno jer sam godinu i pol dana živio u virtualnom svijetu u kojemu je hrvatska reprezentacija omražena, ali ovo je najbolji odgovor na pitanje koliko naši ljudi vole Vatrene. To je uvelike zasluga naših igrača koji su u teškim uvjetima uspjeli otići u Francusku te nakon Europskog prvenstva dobro zakoračiti u novi kvalifikacijski ciklus. Zaslužili su da ih publika nosi i želim da navijanje prođe u fer i korektnom tonu, te da se ne dogodi ništa što može posramiti hrvatski nogomet i hrvatsku državu. Učinit ćemo sve da uz takvu podršku i dobru igru dođemo do dobrog rezultata", kaže izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na suparničkoj će klupi sjediti nogometna legenda, ikona Ukrajine, Andrij Ševčenko.

"Ukrajina je dolaskom Ševčenka stvorila pravu atmosferu, imaju osam bodova iz četiri utakmice te smo se upoznali sa svim njihovim vrlinama. Mi moramo kroz angažman i disciplinu doći u situaciju prezentirati svoju kvalitetu. Kolega Ševčenko, s druge strane, vjerojatno je učinio sve da limitira nas, ali nadam se da neće uspjeti", zaključio je Čačić.

Hrvatska je u četvrtak odradila i posljednji trening na Maksimiru, a njemu je prisustvovao i donedavni kapetan reprezentacije Darijo Srna, koji je dao podršku Vatrenima uoči ove važne utakmice.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri