Tri vrijedna boda za Vatrene

Pogodak N. Kalinića srušio Ukrajinu u Zagrebu

24.03.2017.

Pogodak N. Kalinića srušio Ukrajinu u Zagrebu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u petak pred punim Maksimirom kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine.

HRVATSKA - UKRAJINA 1:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Stadion Maksimir, Zagreb.

Sudac: A. Mateu Lahoz (Španjolska)

Strijelci: 1:0 - N. Kalinić (38')

Žuti kartoni: Rotan (35')

Hrvatska: Subašić, Pivarić, Mitrović, Vida, Jedvaj, Badelj, Modrić, Rakitić (od 79' Kovačić), Brozović (od 90+2' Rog), Mandžukić, N. Kalinić (od 87' Kramarić). Izbornik: A. Čačić.

Ukrajina: Pjatov, Butko, Kučer, Ordec, Matvienko, Stepanenko, Kovalenko (od 85' Besedin), Rotan (od 77' Sydorčuk), Konopljanka, Jarmolenko, Kravec (od 59' Seleznjov). Izbornik: A. Ševčenko.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uvodnog remija s Turskom te tri uzastopne pobjede, nad Kosovom, Finskom i Islandom, Hrvatska je bez ozlijeđenih Ćorluke i Vrsaljka te suspendiranog Perišića uspjela nastaviti pobjednički niz te je nadjačala i Ukrajinu.

Zanimljivu su utakmicu otvorili Ukrajinci propuštenom prigodom Jarmolenka, a Vatreni su uzvratili šansom N. Kalinića, te oduzetom loptom Mandžukića, koji je izašao sam ispred Pjatova i pogodio vratnicu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Potom su ponovno pokušali N. Kalinić i Jarmolenko, pri čemu je jednu odličnu obranu ubilježio Subašić, a Jedvaj se istaknuo dobrom intervencijom na gol-crti nakon ukrajinskog kornera. Prilika se iz blizine otvorila i za Rakitića, ali pucao je pokraj gola.

Hrvatska je ipak otišla na odmor s pogotkom prednosti: u 38. minuti neumorni Modrić je započeo akciju za Rakitića, koji petom asistira N. Kaliniću. Hrvatski napadač izvrsno se okrenuo oko čuvara i neobranjivo zatresao mrežu za 1:0.

Foto: Drago Sopta/HNS

Drugo je poluvrijeme ponudilo nešto manje zanimljivosti, no obje su momčadi nastavile pružati vrlo borbenu partiju.

U 78. minuti Subašić je zaustavio Konopljankin udarac iz daljine, a posljednju prigodu za Hrvatsku imao je Modrić nekoliko minuta prije kraja, ali tada se iskazao Pjatov.

Pogodak N. Kalinića tako se pokazao pobjedonosnim, a Hrvatska je ostvarila zacrtani cilj i ostala na vrhu poretka u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s tri boda više od Islanda. Ukrajina je doživjela prvi poraz i pala na treće mjesto.

U preostalim susretima petog kola Skupine I, Turska je na svom terenu svladala Finsku 2:0, a Island je u gostima pobijedio Kosovo 2:1. U lipnju se sastaju Island - Hrvatska, Kosovo - Turska te Finska - Ukrajina. 

Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I:
1. Hrvatska 13
2. Island 10
3. Ukrajina 8
4. Turska 8
5. Finska 1
6. Kosovo 1

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri