Izbornik neizmjerno ponosan na igrače

Čačić: "Zajednička pobjeda svih onih koji su omogućili nogometni ambijent"

24.03.2017.

Čačić: "Zajednička pobjeda svih onih koji su omogućili nogometni ambijent"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku okršaja Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru, izbornik Vatrenih Ante Čačić održao je konferenciju za medije.

Hrvatski izbornik Ante Čačić prokomentirao je zagrebački ogled svoje momčadi s gostima iz Ukrajine, koji je završio minimalnim slavljem Vatrenih zahvaljujući pogotku Nikole Kalinića iz 38. minute.

"Hrvatska je u svim utakmicama nastojala dominirati, pa tako i danas, a plan je bio držati tenzije na visokoj razini intenzivnim presingom. Imali smo Mandžukićevu vratnicu, a s obzirom na energetsku potrošnju tih 1:0 bio je skroman rezultat. Ukrajina je imala svoje razdoblje dobre igre u drugom dijelu, kada smo joj dozvolili prolaz po bokovima. Ipak, najvažnije je spomenuti da je ovo zajednička pobjeda svih onih koji su omogućili da reprezentativci napokon igraju u nogometnom ambijentu. Hvala svima koji su došli i stvorili ovakav dekor", rekao je u uvodu.

"Ukrajina je bila dobra, s razlogom smo je poštovali, i za nas su ova tri boda vrlo vrijedna. Na pola smo puta, skijaškim rječnikom imamo prvo prolazno vrijeme i sada moramo paziti da do cilja ne promašimo vrata. I u prijašnjim kvalifikacijama Hrvatska je dobro startala pa su se stvari znale zakomplicirati, tako da moramo ostati usredotočeni", dodao je.

Hrvatska je nastupila bez ozlijeđenih braniča Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, kao i bez suspendiranog Ivana Perišića, a Ševčenkova Ukrajina pokazala je da nije slučajno došla u Zagreb kao prvi pratitelj Vatrenih.

"Naša zadnja linija nikada nije igrala u ovoj postavi, a Ukrajina je posebno jaka na krilima i moglo se očekivati da će napraviti nekoliko prigoda. Nisu ih napravili previše. Momčadski su oni izgledali jako dobro, ali mislim da je Hrvatska napravila više. Ukrajina s pravom gaji ambicije odlaska na SP, a to im iz mnogo razloga od srca želim. Imaju kvalitetu, imaju ideju i uvjeren sam da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", smatra Čačić.

Nekoliko je riječi posvetio i trenutku odluke:

"Onakav gol može dati samo majstor, od primanja do neobranjivog udarca".

Uoči utakmice, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza predložio je produženje ugovora s izbornikom.

"Ponuđenim sam ugovorom počašćen, naravno, a svaki ugovor vrijedi sve dok vas igrači slijede i dok imate rezultate", rekao je Čačić.

Udarac u koljeno Tina Jedvaja nije ozbiljan, potvrdio je izbornik, koji na prijateljsko gostovanje u Estoniju neće voditi Luku Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Danijela Subašića te strijelca Nikolu Kalinića. Priključit će Antu Ćorića, a za kraj je poručio:

"Poslije Europskog prvenstva u Francuskoj nitko u Hrvatskoj nije bio ravnodušan. Ovi su mladići igrali dvije godine u nenormalnim uvjetima kako bi nam svima priredili ovo što nas danas veseli. Neizmjerno sam sretan i neizmjerno sam ponosan na njih".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri