Estonija je tvrd orah

Čačić: "Očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku"

27.03.2017.

Čačić: "Očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Ante Čačić najavio je nadolazeći prijateljski ogled s Estoncima, u kojemu će Vatreni zaigrati bez nekolicine prvotimaca.

Estonija - Hrvatska
Prijateljska utakmica
28. ožujka 2017., 18:00
A. Le Coq Arena, Tallinn

Po dolasku u Tallinn u nedjelju, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak posljednji trening uoči sraza s Estoncima na A. Le Coq Areni u Tallinnu. U Estoniju nisu putovali Subašić, Modrić, Rakitić, Mandžukić, N. Kalinić i Brozović te će šansu dobiti i igrači s manje minuta u nacionalnom dresu.

"Ovo im je još jedna prilika da potvrde da su s pravom u reprezentaciji i da su njezin dio. Svi mogu dati svoj obol, kao što su to činili i do sada te očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti dobroj igri i tražiti dobar rezultat", istaknuo je izbornik Ante Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vremenski uvjeti u Tallinnu nisu ugodni, no izbornik i stručni stožer imaju jasan cilj.

"Hladnoća i vjetar nisu baš ugodni, ali nadam se da su se igrači oporavili i odmorili. Sve u svemu, ima se što vidjeti u gradu i zadovoljni smo. Meni ovakve prijateljske utakmice pokažu mnogo i rado ih igram. Svaka utakmica daje određene odgovore ukoliko postoje spremni upitnici. Tako slažemo momčad za ostatak kvalifikacija", kaže Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ima ulogu favorita u ovom dvoboju, ali i Estonija ima svoje adute.

"Ne bježim od uloge favorita ni protiv jačih suparnika, a Estonija je domaćin, ima stopera iz Liverpoola i gledali smo njihovu utakmicu s Ciprom. Kod kuće su svima bili tvrd orah. I nama je uvijek bilo teško u Estoniji, a izborniku Bariću zagorčali su početak kvalifikacija u Osijeku. Hrvatska će, međutim, dati sve od sebe te će kao i uvijek naglasak staviti na svoje sposobnosti. Hrvatska je svakome veliki poticaj i svi su motivirani da protiv Hrvatske budu što je moguće bolji. Ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem da se naši igrači tome suprotstave maksimalnim angažmanom", zaključio je izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri