Povratak na povijesno mjesto

Vatreni maksimalnim angažmanom i protiv Estonije

28.03.2017.

Vatreni maksimalnim angažmanom i protiv Estonije
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak očekuje novi prijateljski ispit, gostovanje kod Estonije u Tallinnu, pri čemu će izbornik Ante Čačić dobiti još neke odgovore za nastavak kvalifikacija.

Estonija - Hrvatska
Prijateljska utakmica
28. ožujka 2017., 18:00
A. Le Coq Arena, Tallinn

Po uspješno odrađenom kvalifikacijskom dvoboju s Ukrajincima u petak, kada je za konačnih 1:0 pogodak postigao Nikola Kalinić, Vatreni su otputovali u Tallinn, na prijateljski ogled s Estonijom.

Hrvatska je s Estonijom igrala već u osam navrata, pri čemu je prvih šest okršaja bilo u kvalifikacijskim ciklusima za europske smotre 1996., 2004. i 2008. godine. 

U tih šest susreta Hrvatska ima pet pobjeda i jedan neriješeni rezultat, a upravo je u Tallinnu odigrala i svoju prvu natjecateljsku utakmicu poslije osamostaljenja. U rujnu 1994. godine Davor Šuker postigao je oba pogotka za povijesnih 2:0.

Posljednja dva sraza s Estoncima bila su prijateljskog karaktera: u svibnju 2010. u Tallinnu je završilo 0:0, a dvije godine kasnije u Puli Bilićevi su izabranici slavili 3:1 pogocima Vedrana Ćorluke, Nikole Kalinića i Ognjena Vukojevića. Jedini strijelac za Estonce bio je Konstantin Vassiljev.

Izbornik Ante Čačić ove je akcije oslobodio Danijela Subašića, Luku Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Nikolu Kalinića i Marcela Brozovića, a zbog ozljeda ni protiv Ukrajine nisu mogli nastupiti Vedran Ćorluka i Šime Vrsaljko. Iz mlade je reprezentacije priključen Ante Ćorić.

"Svi mogu dati svoj obol, kao što su to činili i do sada te očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti dobroj igri i tražiti dobar rezultat", poručio je izbornik Čačić.

Kapetansku će vrpcu nositi Ivan Perišić, koji je potvrdio kako će svi reprezentativci ponovno pružiti svoj maksimalni angažman.

Susret se igra u 19:00 sati po lokalnom, odnosno 18:00 sati po hrvatskom vremenu, na stadionu A. Le Coq Arena kapaciteta 10.000 gledatelja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri