Prvi poraz u međusobnim ogledima

Estonija u Tallinnu svladala Hrvatsku

28.03.2017.

Estonija u Tallinnu svladala Hrvatsku
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom ukupno devetom okršaju s Estoncima, hrvatska nogometna reprezentacija ubilježila je prvi poraz.

ESTONIJA - HRVATSKA 3:0 (1:0)
Prijateljska utakmica
A. Le Coq Arena, Tallinn.

Sudac: M. Clattenburg (Engleska)

Strijelci: 1:0 - Luts (1'), 2:0 - Vassiljev (81'), 3:0 - Zenjov (84')

Žuti kartoni: Baranov (45+1'), Lešković (67')

Estonija: Aksalu (od 46' Meerits), Toomet (od 76' Vassiljev), Anier (od 70' Zenjov), Käit, Klavan, Luts, Mets, Kallaste, Dmitrijev (od 86' Antonov), Baranov, Teniste (od 86' Mööt). Izbornik: M. Reim.

Hrvatska: L. Kalinić, Lešković, Mitrović, Vida (od 84' Jedvaj), Bradarić (od 58' Badelj), Rog (od 58' Pivarić), Kovačić, Pjaca (od 66' Ćorić), Perišić, Kramarić, Čop. Izbornik: A. Čačić. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uspješno odrađenog kvalifikacijskog susreta za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u petak protiv Ukrajine, izabranici Ante Čačića gostovali su u Tallinnu te odigrali prijateljski dvoboj s domaćinom Estonijom.

Hrvatska je zaigrala bez ozlijeđenih Ćorluke i Vrsaljka te pošteđenih Subašića, Modrića, Rakitića, Mandžukića, N. Kalinića i Brozovića, a izbornik Čačić povjerenje je ukazao nekolicini igrača s manje prikupljenih minuta u reprezentativnom dresu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon samo 57 sekundi igre, Hrvatska se našla u zaostatku: Luts se probio kroz hrvatsku obranu i matirao L. Kalinića za vodstvo Estonije.

U potrazi za izjednačenjem, Vida je pucao glavom, Pjaca nogom, no u oba je navrata domaći vratar Aksalu bio na mjestu. U 31. minuti obranio je i dobar udarac glavom Čopa, da bi mu desetak minuta kasnije zaprijetio i kapetan Perišić snažnim pokušajem u vanjski dio mreže.

Foto: Drago Sopta/HNS

Estonija je zamalo udvostručila prednost u 41. minuti, kada je L. Kalinić sjajno obranio šansu Toometa iz blizine, a na samom isteku prvog dijela na isti je način uzvratio Lešković, no Aksalu je još jednom sačuvao svoja vrata.

U drugom je poluvremenu prvi je pokušao opet Čop, a u 64. minuti zbog ozljede je s terena morao Pjaca. Udarac iz daljine potom je okušao i Kramarić, no do pogodaka su ponovno stigli Estonci.

Foto: Drago Sopta/HNS

Igrala se 81. minuta kada je Vassiljev precizno pogodio Kalinićev donji kut za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Zenjov nakon proigravanja Vassiljeva samo tri minute poslije.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra 27. svibnja u Los Angelesu protiv reprezentacije Meksika.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri