Rasplet zadnjeg kola

Hrvatska U-19 remizirala s Turskom, završila druga

28.03.2017.

Hrvatska U-19 remizirala s Turskom, završila druga
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija do 19 godina starosti odigrala je 0:0 s Turskom te nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo u Gruziji.

U-19: TURSKA - HRVATSKA 0:0 (0:0)
Kvalifikacije za EP, Elitno kolo, Felgueiras.

Strijelci: -

Crveni karton: Šemper (28')

Hrvatska: Šemper, Sosa, Kalaica, Brekalo (od 89' Oluić), Ivanušec, Majić (od 64' Špikić), Moro, Lovren (od 28' Nevistić), Đurasek, Šverko, Gjira. Izbornik: F. Milin. 

U izrazito neizvjesnom raspletu Skupine 4 Elitnog kola kvalifikacija za ovogodišnje Europsko prvenstvo, Hrvatska U-19 pod vodstvom izbornika Milina osvojila je drugo mjesto, iza reprezentacije Portugala koja je osvajanjem skupine izborila plasman na završni turnir.

Sve su četiri momčadi u posljednjih 90 minuta ušle s tri boda na kontu, a mladi su Hrvati remizirali s vršnjacima iz Turske 0:0. Većinu su utakmice odigrali s igračem manje, s obzirom da je u 28. minuti isključen vratar Šemper.

U drugom susretu posljednjeg kola Portugal je preokretom svladao Poljsku 3:1 te je sa šest bodova zauzeo vrh. U prvom je kolu Portugal, domaćin turnira, pobijedio Hrvatsku 2:1 pogotkom iz kaznenog udarca u samoj završnici susreta.

EP U-19, kvalifikacije, Elitno kolo, Skupina 4:
1. Portugal 6
2. Hrvatska 4
3. Turska 4
4. Poljska 3

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri