Hrvatska na poziciji A1

Određene jakosne skupine za ždrijeb EP-a U-17

30.03.2017.

Određene jakosne skupine za ždrijeb EP-a U-17
Foto: Drago Sopta/HNS

Ždrijeb Europskog prvenstva U-17 bit će održan u ponedjeljak u Zagrebu, a Hrvatska će zauzeti poziciju A1.

Po završetku Elitnog kola kvalifikacija za europsku smotru, poznato je svih 16 sudionika. Uz domaćina Hrvatsku, koja se automatski plasirala na završni turnir kao domaćin, 15 je nacionalnih selekcija na nogometnom terenu osiguralo bitku za trofej - osam pobjednika skupina Elitnog kola i sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

U ždrijebu, koji će biti održan 3. travnja u zagrebačkom hotelu Panorama u 18:00 sati, Hrvatska i sedam najboljih pobjednika skupina Elitnog kola bit će smješteni u prvu jakosnu skupinu, pri čemu će Hrvatska biti smještena u Skupinu A, na poziciju A1.

Tih sedam momčadi su Njemačka, Engleska, Škotska, Republika Irska, Nizozemska, Francuska i Španjolska, te će popuniti pozicije 1 i 2 u četiri skupine Europskog prvenstva (A, B, C i D).

Drugu jakosnu skupinu, koja će popuniti pozicije 3 i 4 u skupinama Europskog prvenstva, čine preostale reprezentacije - Mađarska kao najslabiji pobjednik skupine Elitnog kola i Turska, Italija, Srbija, Ukrajina, Norveška, Bosna i Hercegovina te Farski Otoci. Ždrijeb će voditi Uefin direktor za reprezentativna natjecanja Lance Kelly i nogometni ambasador turnira Niko Kranjčar.

Reprezentacije Farskih Otoka i Norveške po prvi su se puta plasirale na završni turnir Europskog prvenstva U-17, a branitelj naslova Portugal nije uspio proći Elitno kolo kvalifikacija. 

Završni turnir počinje 3. svibnja, a pet najboljih momčadi s Europskog prvenstva u Hrvatskoj izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo u Indiji, koje će biti održano u listopadu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri