Video: Ždrijeb Europskog prvenstva

Hrvatska U-17 sa Španjolskom, Turskom i Italijom

03.04.2017.

Hrvatska U-17 sa Španjolskom, Turskom i Italijom
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je održan ždrijeb Europskog prvenstva U-17, a Hrvatska je smještena u Skupinu A, zajedno sa Španjolcima, Turcima i Talijanima.

Europska smotra najboljih reprezentacija do 17 godina starosti bit će održana od 3. do 19. svibnja u Hrvatskoj, a u zagrebačkom hotelu Panorama održan je ždrijeb završnog turnira, na kojemu će sudjelovati 16 momčadi.

"Dragi prijatelji, ljubitelji nogometa, dobrodošli! Drago mi je što je UEFA prepoznala ljepote hrvatske države, hrvatsku mladost, i ono što je najvažnije, da proizvodimo toliko dobrih, talentiranih igrača koji igraju po najvećim europskim klubovima", poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Nadam se da će ovo Europsko prvenstvo biti poticaj za državu i poziv na poboljšanje infrastrukture, kao i za mlade igrače. Slike iz Hrvatske bit će zahvaljujući Eurosportu viđene diljem svijeta, a zaista smo ponosni na mlade selekcije koje se gotovo neprestano kvalificiraju za završne turnire velikih natjecanja. Pozivam sve na fair-play i pozivam sve navijače na ovo veliko i značajno natjecanje", dodao je Šuker.

Mladi su Vatreni kao domaćini smješteni na poziciju A1, a njihovi će protivnici u natjecanju po skupinama biti Italija, Turska i Španjolska. Utakmicu otvaranja na riječkoj Rujevici Hrvatska će 3. svibnja odigrati s Talijanima.

U Skupini B nalaze se Škotska, Francuska, Mađarska te jedan od debitanata, Farski Otoci, dok su u Skupini C Njemačka, Republika Irska, Srbija te Bosna i Hercegovina. Skupinu D čine Nizozemska, Engleska, drugi debitant Norveška i Ukrajina.

Kuglice su na završnom ždrijebu izvlačili nogometni ambasador turnira Niko Kranjčar te izbornik brončanih generacija U-16 i U-18 iz 1998. i 2001. godine, Martin Novoselac.

EP U-17, ždrijeb:

Skupina A: Hrvatska, Španjolska, Turska, Italija
Skupina B: Škotska, Francuska, Mađarska, Farski Otoci
Skupina C: Njemačka, Republika Irska, Srbija, Bosna i Hercegovina
Skupina D: Nizozemska, Engleska, Norveška, Ukrajina

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri