Kranjčar vjeruje u uspjeh

Bašić: "Teže nije moglo, to nam je izazov"

03.04.2017.

Bašić: "Teže nije moglo, to nam je izazov"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić i nogometni ambasador prvenstva Niko Kranjčar podijelili su dojmove sa ždrijeba Europskog prvenstva.

Hrvatska kao domaćin europske smotre počinje pripreme za sraz s Italijom na otvaranju prvenstva, zatim Turskom i naposljetku Španjolskom. Izbornik Dario Bašić ne skriva da se nadao i lakšim suparnicima, no ovakav rasplet njegovoj reprezentaciji predstavlja sjajan izazov:

"Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov".

Automatsko mjesto na završnom turniru značilo je da se Bašićevi igrači moraju pripremati kroz prijateljske utakmice.

"Izostankom kvalifikacija teže je pratiti put priprema. Jedno je igrati natjecateljske utakmice, a drugo prijateljske turnire. Ipak, mi ćemo pokušati biti pravi, na najvišoj razini motiviranosti. Čekaju nas odlični protivnici, odlične utakmice i jedva čekamo da turnir počne", naglasio je izbornik. 

Na izbornikove se riječi nadovezao nogometni ambasador turnira, Niko Kranjčar, koji je s Martinom Novoselcem izvlačio kuglice:

"Slažem se da bi skupina mogla biti i lakša, malo mi je žao što je ovako ispalo", s osmijehom je prokomentirao Kranjčar, te nastavio: "Ipak, mislim da je to odlično za promociju natjecanja, za publiku i za navijače. Bit će to vrlo zanimljive utakmice, a igrači će se okušati protiv ponajboljih reprezentacija. Osobno vjerujem u njihov uspjeh, mislim da smo već dokazali da nitko protiv nas nije favorit".

Foto: Drago Sopta/HNS

Kranjčar je u mlađim kategorijama osvojio europsku broncu te se stavio u kožu današnjih reprezentativaca:

"Na njihovom mjestu ovakva bi me skupina stvarno veselila, ja sam uvijek vjerovao da smo najbolji u svemu. Mislim da je to jedini ispravni put, vjera u sebe, svoje kvalitete i kvalitete svojih kolega na terenu. Nikome ne treba priznati da je bolji dok to ne dokaže. Mnoge su današnje zvijezde igrale u ovim kategorijama i mislim da se možemo nositi sa svima".

U svibnju bi Niko Kranjčar trebao dobiti zeleno svjetlo svojih liječnika za povratak treninzima Glasgow Rangersa, ali ističe: 

"Nadam se da ću biti u doticaju s igračima te im pružiti i poneki savjet. Meni su nastupi za mlađe kategorije ostale u divnoj uspomeni te smatram da oni sada imaju veliku čast i privilegiju nastupati za Hrvatsku na ovakvom turniru. Mislim da će organizacija biti fenomenalna i neka uživaju".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri