Predsjednik i izbornik o Židaku

"Otišao je velikan sportskog novinarstva"

13.04.2017.

"Otišao je velikan sportskog novinarstva"

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić izrazili su sućut obitelji Tomislava Židaka.

U Zagrebu je u 65. godini preminuo Tomislav Židak, jedan od najboljih hrvatskih sportskih novinara. Sućut obitelji izrazio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker:

"S velikom tugom primio sam vijest o odlasku Tomislava Židaka koji me kao novinar i kolumnist pratio cijelu igračku, a potom i dužnosničku karijeru. Hrvatski nogomet izgubio je danas jednog od svojih najvažnijih i najboljih kroničara, a nadam se da će mladi novinari prepoznati što je Židaka činilo tako utjecajnim i cijenjenim među sportašima, publikom i kolegama. Tominoj obitelji želim izraziti najdublju sućut zbog ovog nenadoknadivog gubitka."

Sućut je uputio i izbornik A reprezentacije Ante Čačić:

"Pogodila me ova tužna vijest, otišao je istinski velikan hrvatskog sportskog novinarstva. Bio sam kod njega u bolnici, znao sam da je zdravstvena situacija teška, a o njegovoj ljubavi prema sportu i novinarstvu dovoljno govori da je posljednje kolumne napisao iz bolničkog kreveta. Nedostajat će mi njegov itekako prepoznatljivi rukopis, emocije prema sportu koje je tako lako prenosio na papir. Cijeloj obitelji Židak od srca izražavam sućut zbog ovog nenadoknadivog gubitka."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri