Hrvatska U-17 počinje pripreme za EP

Bašić: "Izazov, odgovornost, ali i veselje"

19.04.2017.

Bašić: "Izazov, odgovornost, ali i veselje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić govorio je o stanju u reprezentaciji na početku priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Hrvatska će pred svojim navijačima snage odmjeriti s Italijom, Turskom i Španjolskom te je pred izabranicima Darija Bašića velika borba za plasman u drugi krug natjecanja.

"Igrati protiv najboljih istodobno je izazov i odgovornost, ali i veselje. Očekuju nas tri vrhunske utakmice i svi jedva čekamo početi. Protivnike smo već analizirali, maksimalno se pripremamo, a pozitivni će pritisak biti prisutan. Igrače ćemo pokušati rasteretiti kako bi uživali u nogometu, za njih je ovo veliki događaj koji im može donijeti mnogo dobroga. Oni su budućnost hrvatskog nogometa i moraju slobodno igrati", naglasio je izbornik Bašić.

"Uvjeren sam da će se osloboditi na pripremama, moraju imati sportski stav - ne smije ih zanimati ništa izvan terena, nego samo ono što mogu napraviti na terenu, oni zadaci o kojima smo se dogovorili. Znaju da im oni koji ih dolaze pratiti žele samo dobro, bez obzira na očekivanja, a mi smo tu da im pokušamo pomoći", dodao je uoči početka priprema u Medulinu.

Utakmica otvaranja turnira igra se 3. svibnja na riječkoj Rujevici protiv Italije.

"Italija je stvarno jako dobra momčad, neki im pojedinci već igraju u seniorskom nogometu. Standardno su taktički disciplinirana momčad, tipično talijanska, iako imaju i neke ne-talijanske elemente. Želimo protiv njih biti što je moguće kvalitetniji", najavio je Bašić.

Kakvu će ulogu Europsko prvenstvo imati u razvoju mladih hrvatskih reprezentativaca?

"U svakoj generaciji ima pojedinaca koji odskaču, premda treba biti oprezan s prognozama. Treba vidjeti kako će im proći ključna faza prilagodbe na seniorski nogomet, a Europsko prvenstvo bit će im prvi korak na tom putu. Još uvijek imaju vremena za popravak, ali vrhunski podražaji stižu im već za godinu-dvije. Do tada ćemo spoznati što kome još nedostaje i moći ih nastaviti pripremati za A-reprezentaciju", zaključio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri