Sjajan uspjeh, osiguran predstavnik i u finalu

Šestorica Hrvata došla do polufinala Lige prvaka

20.04.2017.

Šestorica Hrvata došla do polufinala Lige prvaka
Foto: Getty Images

Za klubove koji su se ove sezone plasirali u poluzavršnicu elitnog europskog natjecanja nastupa čak šest hrvatskih reprezentativaca.

U utorak i srijedu odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a polufinale su izborili branitelj naslova Real Madrid, njihov gradski rival Atletico Madrid, vodeća momčad francuskog prvenstva Monaco te talijanski prvak Juventus.

Nakon pobjede u Münchenu (2:1), Real Madrid svladao je Bayern u produžetku 4:2, uz doprinos Luke Modrića od prve do zadnje minute. Mateo Kovačić ušao je u 114. minuti umjesto Kroosa.

Atletico Madrid sačuvao je prednost 1:0 na gostovanju kod Leicester Cityja, odigravši neriješenih 1:1. Šime Vrsaljko propustio je utakmicu zbog ozljede koljena.

Danijel Subašić branio je svih 90 minuta u novoj pobjedi Monaca nad Borussijom iz Dortmunda. Poslije slavlja u Njemačkoj rezultatom 3:2, Monaco je na svom terenu potvrdio prolaz s 3:1.

Juventus je izbacio Barcelonu pobjedom 3:0 iz prve utakmice te remijem bez pogodaka na Camp Nou. Mario Mandžukić odigrao je u Barceloni cijelu utakmicu, Marko Pjaca nije nastupio zbog ozljede koljena, a Ivan Rakitić za Barcelonu je igrao do 58. minute.

Ždrijeb parova polufinala na rasporedu je u petak, 21. travnja, a Hrvatska će sigurno imati predstavnika u ovosezonskom finalu te će tako nastaviti impresivan niz uzastopnih pojavljivanja u borbi za naslov - od Ivice Olića (Bayern) 2012. godine preko Marija Mandžukića (Bayern, 2013.), Luke Modrića (Real Madrid, 2014.), Ivana Rakitića (Barcelona, 2015.) te još jednom Luke Modrića (Real Madrid, 2016.). Član Bayerna bio je 2012. godine i Danijel Pranjić, a prošle je sezone s Real Madridom titulu osvojio i Mateo Kovačić

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri