Ništa nije gotovo

VIDEO: Bašić: "Nema očajavanja, igrači pokazali angažman i htijenje"

03.05.2017.

VIDEO: Bašić: "Nema očajavanja, igrači pokazali angažman i htijenje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić govorio je poslije utakmice otvaranja Europskog prvenstva. U Rijeci je Italija nadjačala mlade Vatrene 1:0.

Pogodak Moisea Keana u 78. minuti utakmice ostavio je Hrvatsku U-17 praznih ruku u prvom kolu Skupine A. Dario Bašić, izbornik hrvatske kadetske reprezentacije, ponudio je svoje dojmove: 

"Ambijent je bio dobar, kao i cijela utakmica. Obje su momčadi imale svojih prilika, a ta razlika u individualnoj kvaliteti naposljetku nas je koštala pobjede. Svojim igračima mogu samo čestitati, pokazali su veliki angažman i htijenje, ali i kvalitetu - upozoravali smo da je Italija odlična momčad. Ništa nije gotovo, sigurno ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu".

"Nema prostora za nikakvo očajavanje, to nije naš mentalitet. U svlačionici sam osjetio da bi dečki htjeli već sutra igrati kako bi ispravili propuste. Teško je ovako primiti pogodak u završnici, ali oni će opet dati svoj maksimum", najavio je Bašić odmah susret drugog kola s Turcima.

Kako je utakmica odmicala kraju, Italija je počela sve jače pritiskati Hrvatsku.

"Trebalo se prilagoditi na ovako visoku razinu utakmice, gotovo seniorski nogomet. Pri kraju nam je ponestalo i fizičke snage, dobivali su nas Talijani u dvobojima i iskoristili su naš trenutak dekoncentracije. Moramo još poraditi na disciplini i odgovornosti u obrani, a što se tiče kreacije, našim je veznim igračima potrebno što više ovakvih utakmica s minimalno vremena i prostora. Tehnički su sjajno potkovani, ali moraju igrati sve brže i brže", poručio je izbornik.

Prvo ime hrvatske momčadi bio je kapetan i vratar Dominik Kotarski, složio se Bašić:

"Kotarski je uistinu imao lijepih obrana, on je jedan od temelja ove momčadi. Znali smo da je kvalitetan, perspektivan vratar. Odradio je stvarno dobru utakmicu".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri