Mladi Vatreni ponovno s osmijehom na licu

Hrvatski oproštaj protiv Španjolske: "Organizirano, kvalitetno i disciplinirano"

08.05.2017.

Hrvatski oproštaj protiv Španjolske: "Organizirano, kvalitetno i disciplinirano"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-17 u utorak igra svoju posljednju utakmicu na Europskom prvenstvu, protiv Španjolske u Kostreni.

Nakon dva poraza u prva dva kola, protiv Italije (0:1) i Turske (1:4), mladi Vatreni ostali su bez prilike za plasman u četvrtfinale te će se susretom s vodećom momčadi skupine, Španjolskom, oprostiti od natjecanja.

"Možemo žaliti za takvim raspletom, jer da je bilo malo sportske sreće mogli smo imati i četiri boda na kontu te bi ovaj dvoboj imao potpuno drugačiji značaj. Iako neće biti rezultatskog imperativa, pokušat ćemo ublažiti ove poraze, a ovakav podražaj ponovno će biti dobar za razvoj naših igrača", najavio je hrvatski izbornik Dario Bašić.

Španjolci imaju osigurano prvo mjesto na tablici, a Italija i Turska u izravnom će dvoboju odlučivati u drugom putniku u drugi krug Europskog prvenstva.

"Moramo pristupiti utakmici kao da ima veliki rezultatski značaj. Malo je teže, naravno, 'probuditi' igrače u ovakvoj situaciji, premda su svjesni da su pokazali i dobre stvari i da nezasluženo nemaju bodove. Kroz razgovore smo im pokušali objasniti važnost nadolazeće utakmice i već su u ponedjeljak na treningu izgledali bolje. Vratio im se osmijeh na lice i spremni su opet dati svoj maksimum", kaže Bašić.

U odnosu na prve dvije utakmice, u početnoj će postaviti biti promjena zbog pojedinih manjih zdravstvenih poteškoća te umora.

"Igralo se vrlo visokim intenzitetom na koji naši igrači nisu naučeni, ipak se radilo o suparnicima na višoj razini razvoja. Možemo se nastaviti dobro i kvalitetno razvijati kako bismo im parirali te bili ispred njih u kasnijoj fazi razvoja. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu, a Španjolska nas neće podcijeniti te ćemo izgledati organizirano, kvalitetno i disciplinirano", zaključio je izbornik.

Hrvatska i Španjolska igraju u Kostreni, Italija i Turska sastaju se na Rujevici, a oba susreta počinju u 12:00 sati. Hrvatskoj će pravdu dijeliti švedski sudac Mohammed al-Hakim.

Zanimljivo, nacionalne selekcije U-17 Hrvatske i Španjolske odigrale su u veljači ove godine dvije prijateljske utakmice upravo u Kostreni. U prvoj je Hrvatska slavila 2:1, a potom je Španjolska uzvratila 1:0.

Skupina A:
1. Španjolska 6
2. Turska 3
3. Italija 3
4. Hrvatska 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri