Mađari i Francuzi po vizu za SP

Četiri bivša prvaka u potrazi za finalom EP-a

16.05.2017.

Četiri bivša prvaka u potrazi za finalom EP-a
Foto: UEFA / Sportsfile

U utorak su na rasporedu polufinalne utakmice Europskog prvenstva U-17, kao i kvalifikacijski ogled za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Europska smotra najboljih kadetskih reprezentacija Starog kontinenta stigla je do polufinala, a prolaz u završnu borbu za trofej tražit će Turska i Engleska, odnosno Španjolska i Njemačka.

Susret Turske i Engleske na rasporedu je u 17:45 sati u Zaprešiću. Nakon sve tri pobjede u skupini (protiv Norveške, Ukrajine i Nizozemske), Englezi su u četvrtfinalu s 1:0 svladali Republiku Irsku. Turska je nastup započela u Skupini A, zajedno s Hrvatskom, a nakon uvodnog poraza od Španjolske pobijedila je i Hrvatsku i Italiju. U četvrtfinalu je također s 1:0 nadjačala Mađarsku.

Španjolska i Njemačka sastat će se u Varaždinu s početkom u 20:30 sati. Njemačka ima maksimalan učinak: u grupnoj je fazi bila bolja od Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Irske, da bi potom u četvrtfinalu preokretom svladala Nizozemsku 2:1.

Španjolci su u Skupini A pobijedili Tursku i Italiju, a s Hrvatskom su remizirali kada su već bili osigurali prvo mjesto na tablici. U četvrtfinalu su preokrenuli vodstvo Francuske za konačnih 3:1.

Zanimljivo, sva četiri polufinalista već su osvajala titulu najbolje europske momčadi U-17.

Točno u podne u Sesvetama počinje utakmica doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Indiji u listopadu ove godine. Snage će odmjeriti dva najbolja poražena četvrtfinalista, Mađarska i Francuska, suparnici koji su se već sastali u Skupini B.

Mađarska je u vrlo sadržajnoj utakmici prvog kola slavila 3:2, a pobjednik će se pridružiti polufinalistima na svjetskoj smotri.

 

Poznati su i polufinalni parovi #U17Euro, kao i reprezentacije koje će se boriti za odlazak na FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo. #KaoJedno

Objavu dijeli U-17 Europsko prvenstvo 2017. (@u17eurocroatia)

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri